Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å bli bedre kjent med han? Aldri snakket med han før

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg liker en gutt som går i parallellklassen. Når jeg går ut når det er friminutt går jeg og en venninne som gikk på samme skolen som han (de var venner) forbi klasserommet hans. Når vi går forbi, pleier han å være der og legger bøkene i skapet. Han ser av og til på meg når jeg går forbi ham ute. Vi har gym sammen med den klassen, men jeg er veldig sjenert når det gjelder å snakke med noen jeg aldri har snakket med før, spesielt gutter. Hva kan jeg gjøre for å bli bedre kjent med ham? (har aldri snakket med ham før). Tenkte å legge ham til på facebook(har egentlig bestemt meg for det), men det gjør jeg første dagen i høstferien i tilfelle han sier noe ti meg elns. Jeg er heller egentlig ikke den typen som snakker med venner om hvem jeg liker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er vanskelig å snakke med en person man liker. Slik er det bare, og slik kommer det til å være fram til du blir vant med å prate med han. I starten må du rett og slett bare tvinge deg selv til å ta kontakt, selv om det er skummelt. Dette er den eneste måten å bli kjent på.

 

De første gangene må du altså bare presse deg selv til å prate med han. Hvis venninnen din kjenner han litt og prater med han av og til, burde du fortelle henne at du liker han. Avtal at dere begge to skal gå bort for å snakke med han en dag, for eksempel i gymmen. Da kan hun prøve å inkludere deg i samtalen slik at det blir lettere for deg å snakke. Hun kan for eksempel snakke om ting som hun vet at du kan mye om eller som er lette for deg å prate om, eller hun kan henvende seg til deg og si "Hva synes du, *navnet ditt*?". Det er viktig å prate med han selv om du føler at du ikke klarer det. Det gjør du! Det er nemlig slik du blir kjent med han. 

 

Det høres lurt ut å legge han til på facebook. Når dere blir enda bedre kjent kan dere jo chatte litt? 

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse