Hopp til hovedinnholdet

Har blitt forelsket i en som er 25 år og bor i Tyrkia, hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no! Det har seg slik at da jeg var på ferie i sommer traff jeg den store kjærligheten, som jeg selv ville kalle det. Men det lille problemet som begynner å bli stort, er at han er fra Tyrkia og er 25 år.. Vi har holdt kontakten godt siden juli, snakker sammen så og si hver dag. Jeg lysner opp og blir sprudlende med en gang jeg ser han. Han behandler meg som ingen andre har gjort før, noe jeg blir smigret av.. (Er dette bare noe av kulturen deres kanskje?..) Men jeg kjenner nå at det begynner og bli ganske tungt og bo så langt unna hverandre.. Han gjør alt for å komme til Norge for å besøke meg, men det er mye som skal ordnes og godtas før han får lov til å reise ut av landet.. Samt at alt på skje på engelsk. Jeg kjenner at jeg vil "leve livet" her hjemme i Norge, ha det gøy med vennene mine uten og bekymre meg for å gjøre noe "dumt" overfor han. Men samtidig vil jeg ikke skuffe eller såre han.. Hva skal jeg gjøre?? Jeg trenger hjelp.. Mvh en forvirret jente..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Jeg tror du bare må innse at et forhold over en så lang avstand med en du bare har vært sammen med en sommer kommer til å bli utrolig vanskelig og utfordrende, og i det lange løp kan det gjøre deg mer vondt enn godt. Tyrkiske gutter/menn behandler ofte jenter på helt andre måter enn det norske gutter gjør. De kommer med utrolig mange komplimenter og roser jenta opp i skyene. Det kan være smigrende nok det, men det er vanlig der og trenger ikke nødvendigvis å si så mye om han.

Jeg tviler ikke på at dette er en fantastisk gutt, men du er nødt til å tenke litt realistisk også. Man kan møte folk på ferie som kan ta deg med storm, men noen ganger må man bare innse at det bare var en sommerflørt. Det er sjelden at det funker å ta det noe lenger enn det. Det virker som om du har tenkt på dette og det virker som om du egentlig innser at det her ikke blir lett og kanskje ikke går i det hele tatt.

Tenk fremover! Hvordan skal dette fungere i lengden? Kanskje kommer han seg til Norge en gang, men skal dere fortsette å bare treffes i feriene og når dere får tid/råd til å dra på besøk til hverandre? Husk at du også skal ha et liv her i Norge, og jeg tror at det livet kommer til å være preget av mye savn og sorg om du skal satse på det forholdet her.

Nå er det ikke opp til meg å bestemme hva du skal gjøre, men jeg tror du gjør lurest i å legge et eventuelt forhold med han på hylla. Prøv heller å ha det gøy med vennene dine her, og så finner du kanskje en gutt som er minst like fantastisk i nærheten av deg.Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell