Hopp til hovedinnholdet

Forelska i læreren, skal jeg snakke med han? Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Forelska i læreren.. Han er 5 år eldre.. Han er ikke min lærer, han er lærer i åttende. Vikar. Han er så utrolig kjekk og tiltrekkende! Han vet at jeg syns han er kjekk, for det er jo ikke alle som kan holde tett om det. Det har skjedd litt mer enn bare at han vet det.. Det er noen som har sagt noe mer. Som er VELDIG på kanten, syns jeg. Jeg har veldig lyst til å prate med han om dette, men jeg aner ikke hvordan jeg skal gå frem. Altså jeg vil si at jeg tenker mye på det folk har sagt, og at jeg er redd for hva han tenker.. En dag smilte han til meg, så litt etter sa han hei og smilte, så gikk han på meg.. Så skjedde det.. En gutt sa det som er helt på kanten, og alt forandra seg. Læreren tok det som en spøk, for det er jo det det var, men dagen etter verken smilte han eller sa hei :( Hva skal jeg gjøre?? Jeg er vel ikke "forelska", bare betatt!! Værsåsnill å hjelp meg! Jeg klarer ikke konsentrere meg på grunn av dette.. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg synes ikke du skal prate med han om dette. Jeg tror det bare vil gjøre situasjonen enda mer pinlig og ubehagelig enn det er nå. La han tro at det bare var en spøk og at det ikke er noe mer alvor i det. Hvis du snakker med han blir det alvor ut av det, og det bør det ikke. Husk at han er læreren din, og et forhold mellom dere er ikke lovlig, verken i forhold til Norges lover eller skolens reglement.

 

Jeg legger ved en artikkel om det å være forelska i læreren eller andre voksne personer/forbilder der det står litt om det og hva man kan gjøre.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell