Hopp til hovedinnholdet

Gutt, 18 vet ikke hvordan han skal fortelle venninne at han er homofil

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg trenger litt hjelp. Jeg er gutt og min beste venn som er jente har nettopp fortalt meg at hun er forelsket i meg. Jeg liker henne veldig godt som en venn men ikke på den måten, og dessuten er jeg homofil og det vet ikke hun. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke ødelegge vennskapet vårt. Jeg hadde faktisk tenkt å fortelle henne at jeg er homofil men nå sier hun at hun liker meg mer enn som en venn. Jeg vil ikke såre henne, er jeg frekk vis jeg fortsetter å late som ingenting og er med henne på fritiden når jeg vet at hun liker meg? Hva bør jeg gjøre? Jeg har ungått henne i et par dager nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hmm... Nei, det er nok ingen ok situasjon å være i!! 

Jeg tror at noe av det verste du kan gjøre er å unngå henne eller late som ingenting har hendt! Hvis du snur det helt rundt og setter deg i hennes situasjon, så ser du kanskje det? Ikke bare blir det en total avvisning av hennes følelser for deg, men du avviser henne også som venn ved å late som at det aldri har blitt sagt... Det er nok litt vanskelig, men det mest reale å gjøre, tenker jeg er å konfrontere henne med hva som er blitt sagt, og forklare henne situasjonen. Det er det som i det lange løp kommer til å såre henne minst! Og det gir jo deg en unik mulighet til å fortelle henne at du er homofil!! Kan også hende at du kommer til å få en fantastisk støttespiller i venninnen din etterhvert! 

Kanskje kan du invitere henne hjem til deg på en kopp te eller noe (eller ihvertfall sørge for å være i en situasjon der dere har mulighet til å være litt i fred og at det er litt rom for utløp for følelser). Også kan du fortelle henne at du har unngått henne den siste tiden da du har hatt behov for å tenke gjennom noen ting. Også kan du fortelle henne hva du har tenkt på og hvordan det er... Tror du det kan gå?

 

Jeg ønsker deg masse lykke til!!!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse