Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 og han er 18. Rart?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei : ) for ca. en måned siden ble jeg kjent med en gutt. merker at han er interessert i meg i og med at han skriver fine ting til meg og er veldig opptatt av at han holder seg til en jente. han er også veldig keen på å møte meg. vi har en veldig god tone sammen og jeg har en god følelse på dette. men det som er, er at jeg er 15, blir 16 i slutten av desember og han er 18. jeg har alltid syntes dette har vær en litt stor aldersforskjell for meg, men det føles så annerledes med han. tror ikke mamma er så veldig glad for at han er så mye eldre.. hun er så redd for at jeg ikke skal være flink nok til å sette mine grenser og det skjønner jeg jo. men hva tenker dere her om dette? virker dette som noe å satse på? det er ikke noe galt i å forelske seg i en 18 åring i 15 års aldern eller for gutten og forelske seg i en 15 åring som 18 ? og har mamma rett til å nekte meg i å bli sammen med han? håper dere kan svare på dette : )

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er ikke første gangen en 18-åring og en som nærmer seg 16 har forelsket seg. To år er ikke egentlig en stor aldersforskjell, spesielt ikke når dere begge går på videregående. Rent sosialt sett vil det altså ikke være merkelig om dere to blir sammen.

 

Det du må føle på er om du virkelig har lyst til å være sammen med denne gutten. Er dette en du har lyst til å satse på, så synes jeg ikke at aldersforskjellen skal stå i veien for at dere blir et par. Da vil heller ikke moren din sin mening ha så stor betydning. Du virker som en oppegående jente, og jeg er sikker på at moren din vil respektere avgjørelsen din dersom hun ser at det blir riktig for deg. Hun vil jo bare at du skal passe på deg selv og ha det bra. Blir du det med denne gutten kan det da ikke være noe galt i at dere blir sammen, tross aldersforskjellen!


Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell