Hopp til hovedinnholdet

Han sier han elsker meg, men jeg klarer ikke tro på han. Hva bør jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble sammen med kjæresten min i går, men vi har vært forelsket i hverandre i over 1 år. men jeg vet liksom ikke hva jeg bør gjøre.. han sier at han elsker meg, og sånt... men jeg klarer ikke tro på han.. han er 1 (nesten 2) år eldre enn meg, og han har hatt mange kjærester, og han har til og med hatt sex. det er forsåvidt greit for meg fordi, jeg foretrekker å være sammen med noen som har mer erfaring... men jeg er redd han sier og gjør d samme mot meg, som han har gjort mot alle andre... og jeg er også redd han bare vil ha sex med meg, også slår han opp, og driter i meg osv.. mamma pleier å si at gutter i denne alderen bare vil ha sex (hun mener ikke alle, men de fleste) og at jeg bør være forsiktig med hvem jeg driver på med osv.. hva bør jeg gjøre? jeg vil jo blant annet ha sex med han, men jeg vet jeg er under 16 så det er derfor jeg ikke gjør noe, og han presser meg ikke, og han sier at han aldri kommer til å tvinge eller å presse meg til noe som helst, at vi tar det i mitt tempo, og gjør ting når jeg er klar...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er litt uklart hva du spør meg om, er det slik at du usikker på om du burde være sammen med denne gutten? Hvis dette er spørsmålet ditt burde du tenke over en ting, hva er det som får deg til å tvile på forholdet? Har han gjort noe han ikke burde? Er det aldersforskjellen som plager deg? Er det hva han har gjort i sine tidligere forhold som plager deg? 

 

Det er i bunn og grunn du som må bestemme om du ønsker å være sammen med denne gutten eller ikke, men jeg kan hjelpe deg litt på vei. Dersom du faktisk er forelsket i han, og han ikke har gjort noe som tilsier at han ikke er forelsket i deg tilbake, synes jeg du kan gi det en sjanse. Men pass på å ikke bli med på noe du ikke ønsker. Ikke ha sex med han før du er sikker på at dette er noe du ønsker 100%. Dersom han presser deg til å være med på noe du ikke ønsker må du være tydelig i beskjedene dine og si at du ikke ønsker å være med på dette. Dersom han fortsetter burde dere nok slå opp.

 

Men til nå har han jo ikke gjort noe slikt. Dersom du ikke er helt sikker på han enda kan du jo foreslå at dere i starten finner på ting hvor andre mennesker også er involvert som å tilbringe tid med andre felles venner, spise på restaurant, gå på kafé se i butikker og lignende. Når dere er sikrere på hverandre kan dere finne på noe kun dere to.

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell