Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en lærervikar/student på skolen vår, er det lov med et forhold?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 16 år gammel jente som har et stort problem. Jeg er utrolig forelsket og liker veldig godt en av lærervikar/studentene våre! Han er født i 1990, men jeg er jo ikke under seksuell lavalder, så hadde han blitt noe straffet eller mistet jobben hvis vi ble bedre kjent/kjærester? Også lurer jeg på hva jeg skal si til han når jeg møter han, jeg bare smiler og rødmer hver gang jeg ser eller går forbi han, og han gir meg lange blikk og smiler til meg hver gang han ser meg. Blir frustrert, er så betatt av han! Håper på svar, jente 16!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Selv om du ikke er under seksuell lavalder så er han fortsatt 6 år eldre enn deg, og det er en ganske stor aldersforskjell. Det kan selvsagt fungere, men det kan oppstå en del problemstillinger knyttet til store aldersforskjeller i kjæresteforhold. Les den artikkelen jeg har lagt ved om nettopp dette.

 

Reglene til skolen som gjelder forhold mellom lærer og elev er ganske strenge og kan føre til at han mister jobben. Det er derimot ikke sikkert at han skal være hos dere så lenge, og når han er ferdig i den jobben/vikariatet er det ingen regel som hindrer dere i å være sammen.

 

Det er upassende å skulle flørte med læreren på skolen, så det er vanskelig å kunne prøve seg på han akkurat her. Det er heller ikke helt naturlig å skulle ha lange personlige samtaler med læreren. Det du kan snakke med han om er hvordan han trives på skolen, hvorfor han bestemte seg for å bli lærer etc. Da kommer dere nok inn på litt andre ting også.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell