Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor så han på meg? Er 3 år stor aldersforskjell? Hvordan bli kjent?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei sann! Jeg er ei jente på 14 år som lurer veldig på noe. Det var for ikke så veldig lenge siden at den ene venninna mi sa at d var en gutt som kikket bort på meg hele tiden. Haha, selvfølgelig ble jeg superglad da, har aldri lagt merke til slik før... hehe. Men jeg er så usikker, hvorfor så han på meg? Selvfølgelig, jeg liker jo å tro at det var fordi han synes jeg er pen, eller kanske søt... Han virker også veldig snill og hyggelig. Så har absolutt ingenting i mot å bli kjent med han ^^ Han er 17 da, og jeg er 14, det er det eneste som er dumt med det. Men jeg ser han ca en gang i uken eller noe, så å "møtes" er ikke noe problem. Da vet jeg i alle fall at vi har en felles interesse. Men med dette mener jeg ikke at jeg vil ha han som kjæreste (selv om jeg egentlig godt kunne det ^^). Tenker i alle fall vi kunne begynt som venner, siden jeg tror han hadde vært en god venn. Så jeg lurer på fire ting. Nr 1. Hvorfor så han på meg, jeg mener, hva er den mest sannsynlige grunnen? (Jeg er ikke akkurat en av de peneste, men jeg tror jeg er langt i fra stygg). 2. Er en aldersforskjell på 3 år alt for mye i denne alderen? Jeg har venner som har kjærester på den alderen, og det ser ut som om det går veldig bra. 3. Hva tror du foreldrene mine sier om jeg begynner å være sammen med en 17 åring. Jeg er ikke en av de jentene som drar rundt på byn og gjør ting jeg ikke får lov til. Så foreldrene mine stoler fullt og helt på meg. 4. Hva kan jeg gjøre for å bli litt bedre kjent med han. Da tenker jeg hvis han aldri sier noe først... :p Dette var kanskje litt mange spørsmål på en gang, men jeg håper på svar! Hilsen jente 14 :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Den mest sannsynlige grunnen til at han ser på deg er nok at han er litt interessert, at han synes du er pen og vil bli kjent med deg. En aldersforskjell på tre år er akkurat på grensen, men for mange går det veldig  greit. Jeg vil si at en større aldersforskjell enn det vil være for mye i den alderen du er i nå. Jeg vet ikke hva foreldrene dine vil synes om det. Hvis det skulle bli noe mellom dere bør du i alle fall være ærlig med foreldrene dine om det helt fra starten. Hvis de får tid til å bli kjent med han og vant med han tror jeg de kommer til å synes et forhold er greit etter hvert. Hvis du vil bli bedre kjent med han bør du bare gå bort til han når du møter han den ene gangen i uken. Vent til du får blikkontakt med han, så smiler du til han og går bort til han. Snakk med han og prøv å bli kjent med han. Få med deg venninnen din om du synes det er vanskelig.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell