Hopp til hovedinnholdet

Jente på 17 år som ønsker å overnatte hos kjæresten i ukedagene

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17 år. Kjæresten min er 22 og bor for seg selv. Meg og han har vert sammen i godt over 6 måneder. Foreldrene mine har ikke noe i mot av vi sover sammen i helger, ferier osv. Men når det kommer til skole dager er det ikke greit. Jeg prøver å få et ordentlig svar av dem men får hele tiden "det er skole i morgen". Det som er at han jobber 5-skift og vi får bare sovet sammen 3 av 5 helger i løpet av 5 uker. Innen for dette igjen har han to fri uker. På disse fri ukene er det jeg vil sove hos han. Noe som mor og far sier nei til på grunn av at det er skole. Jeg forsover meg så og si aldri, så ser egentlig ikke problemet demmes. Hva syntes dere om dette? Burde jeg ha fått lov til å sove hos han i skole dagene? Med vennlig hilsen T

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17


Tusen takk for at du tar kontakt med oss.

 

Du skriver i spørsmålet ditt til oss at du ønsker å overnatte hos kjæresten din i ukedager. Dette ønsker ikke foreldrene dine, fordi de er redde for at det skal gå utover skolegangen.  Selv om du er over den seksuelle lavalderen er det fortsatt foreldrene dine som har det juridiske og økonomiske ansvaret for deg fram til du er myndig.

 

Mange foreldre vil respektere sine barn samtidig vil de gjerne beskytte sine barn fra eventuell smerte. har du tenkt å flytte inn til ham når du blir 18? Hvorfor har du det så travelt? Kan du spørre foreldrene dine hva de er redde for og hva kan du gjøre for at de skal bli mindre redde?

 

Du er 17, og ikke så langt igjen til du er 18. Er det overkommelig å respektere dine foreldre i den tiden? Ville likevel anbefale å snakke med dem på nytt.

 

Lykke til! 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse