Hopp til hovedinnholdet

Er det greit selv om det er stor aldersforskjell? Er han keen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. For å ta det fra begynnelsen.. I sommer begynte jeg å jobbe på et kjøpesenter. En dag var det en fyr som kom inn og så veldig koselig ut, han smilte veldig til meg og prata litt.. Etterhvert fant jeg ut at han jobba på en annen butikk på samme senteret, og hver gang jeg har gått forbi butikken hans har han smilt og vinket skikkelig til meg. Så etterhvert begynte vi å prate litt sammen og jeg ble veldig betatt av han. Han var jo så snill og ikke minst dødskjekk! Men så begynte jeg på skolen etter sommerferien og så ikke så mye til han mer og tenkte jeg måtte komme over han. Så begynte vi plutselig å prate på facebook og han snakket om litt forskjellige ting. Men problemet her er at han er 23 år.. Jeg følte jeg måtte si hvor gammel jeg var (eller hvor ung i dette tilfelle..) så jeg sa det til han at jeg var 16 år. Da fikk han jo litt sjokk så klart, og han sa han trodde jeg var sånn 18-19 år.. Og jeg vet det er syykt stor aldersforskjell, men jeg klarer bare ikke komme over han.. Og etter jeg sa det trodde jeg han var helt ferdig med meg hvis du skjønner, men han fortsatte å prate til meg og kalte meg søt og sånn..Men han sa det at jeg var veldig ung, men jeg så moden ut! Jeg har truffet på han noen ganger etter jeg hadde innrømt hvor ung jeg var, og da hilste han igjen på meg og smilte skikkelig og var helt der, og jeg blir jo skikkelig glad for det og tenker på han mye.. Men burde jeg bare ta vekk tanken om han fordi han er 23 år, eller er det en mulighet for at det er greit liksom? Han virker ut som en veldig bra fyr selv om jeg ikke har prata med han såå mye.. Og høres det ut som han er, ja.. litt keen? For han har jo egentlig sagt det det er ungt, men han har jo ikke akkurat oversett meg når han har sett meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det virker som om han er interessert, men at han også tenker mye på den aldersforskjellen. Det er en veldig stor aldersforskjell. Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre eller si noe om det kommer til å gå bra eller ikke. Mange opplever en del utfordringer med det å være sammen med en som er mye eldre eller yngre, og det er jo et faktum at  dere er på helt forskjellige stadier i livet. Når det er sagt så er det også noen som får slike forhold til å fungere. Dette er et valg du må ta selv. Du må finne ut av om det føles rett for deg, og han må bestemme om det er rett for han. Du må tenke over hva som kan være positivt og negativt ved det, og dere burde snakke om det hvis det skulle bli noe mer mellom dere.

 

Jeg har lagt ved en artikkel der det står litt om utfordringer med det å være i et forhold med stor aldersforskjell.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell