Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir 16 og er forelsket i en på 19. Er aldersforskjellen for stor?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er 15, blir snart 16, og jeg er forelsket i en gutt på 19.. Er dette feil? Det virker som om han liker meg også, men er aldersforskjellen for stor til at vi kan bli kjærester?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis det er fire års aldersforskjell synes jeg i utgangspunktet at det er litt mye, men det er jo avhengig av hvor moden man er også. Det som er viktig er at du ikke lar deg bli presset til noe du ikke vil eller har lov til å være med på. For eksempel er han over den seksuelle lavalder og du ikke, og han er gammel nok til å drikke alkohol. Du bør derfor unngå å bli påvirket til for eksempel å drikke. Du bør også tenke nøye gjennom hva dere har av felles interesser, for det kan være store forskjeller på det når dere har så forskjellig alder, og det er jo en viktig faktor for at et forhold skal fungere.

 

Det viktigste er at dere er forelsket i hverandre og at det føles riktig å være sammen. Les også artiklene under for mer informasjon.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell