Hopp til hovedinnholdet

Han er tre år eldre enn meg. Hvordan kan jeg få mamma til å godta han?  

Jente 14 år
 

Spørsmål

rett på sak. jeg er en jente på 14 år, og har i noen måneder snakket mye med en fyr som er 17 år, og vi begge har følelser for hverandre, vi har møttes ett par ganger. men moren min liker det ikke i det hele tatt, hun synes han er alt for gammel for meg, jeg kan si meg litt enig men jeg kan ikke akkurat bestemme hvem jeg skal forelske meg i. jeg veit ikke hva jeg skal gjøre for at mamma skal godta han, siden jeg synes det er utrolig viktig. hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg skjønner at det er viktig for deg at moren din godtar han, og et eventuelt forhold mellom dere. Jeg skjønner også at moren din er skeptisk. Hun er bare redd for deg og prøver å beskytte deg. Det er jo en viss aldersforskjell, men for mange fungerer det. Man må bare bli enige om hvilke grenser man har og respektere de.

 

Prat mye med henne om dette. Vær åpen og ærlig med henne - fortell henne om han, hvorfor du liker han, hva dere gjør sammen. Fortell henne hvor du skal og når du kommer hjem. På den måten kan hun føle seg mer trygg på deg og dere to sammen. Det kan også være lurt å ta han med hjem til deg og være hos deg når dere skal være sammen. Da føler hun at hun har litt kontroll og oversikt og at det ikke skjer ting som hun ikke vet om. La henne bli kjent med han. Akkurat nå vet hun bare at du liker en som er tre år eldre enn deg og da er det lett å bli skeptisk. Sett dere ned i stua sammen med henne og bli kjent. Hvis hun får inntrykket av at han er en ordentlig gutt blir det nok lettere for henne å godta at dere blir sammen.

 

I tillegg kan det være lurt å fortelle henne at det er viktig for deg at hun godtar han. Det vil hun sette pris på.Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell