Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig å vise følelser hvis der er en gutt jeg virkelig liker

 

Spørsmål
Heej :)

Jeg er en jente på 16 år som har et lite problem. jeg har det vanskelig å vise følelser hvis der er en gutt jeg virkelig liker. så kan jeg ikke si hva jeg føler for han. jeg vet ikke hvorfor. det er bare slik.. har du kanskje ikke noen tips til hvordan jeg kan si det til han ? :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Ting kan heldigvis sies på mange ulike måter, og det som føles naturlig og riktig for en føles helt håpløst for en annen. Det er viktig å kjenne at man får si og gjøre ting på sin måte. For noen er det helt naturlig å si "jeg elsker deg", mens for en annen ville det vært umulig, men de kunne heller kanskje ment det samme, men sagt noe slikt som "kul genser".... Følelser er noen rare og litt vanskelige greier og man er jo ikke verdensmester i å takle dem med en gang, så man må øve seg og bli bedre og bedre til å uttrykke dem.

Ofte er det tradisjonen man er vokst opp i og den historien man har med seg som påvirker en sterkt når en skal vise følelser. Hvordan din historie og tradisjon er på dette vet jeg ikke, men det kan være et tips til deg å tenke litt over akkurat det. -Kanskje har du med deg noen måter som er helt fine og som funker for deg, -kanskje mangler du litt språk på det og må øve litt.

-Du får begynne med noe som føles overkommelig, og så gradvis utvide repertoaret....

-Et smil, en hyggelig bemerkning, en sms med smil og hjerte eller lignende er gode begynnelser.

(og ofte kan det være lurt å fortelle akkurat som det er; at du ikke er så god på å uttrykke/vise følelser, men at du har dem.)

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om frivillig arbeid?

Hva gjør frivillighetssentralene?