Hopp til hovedinnholdet

Mamma er visst serriøst deppa

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma er visst serriøst deppa, jeg luer på om dere har noen tips til å muntre henne opp? Trenger masse små og store ideer, alt som er! :) Jeg er 16 om en uke, og en jeg nettopp har møtt som her verdens skjønneste person og søteste fyr er 24. Hva tenker dere om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er slitsomt når foreldre sliter med psykisk belastning.  Jeg tenker at du kan si ifra til mamma at du syns hun skal søke hjelp.  Si at det vil være godt for henne og godt for deg!  Du kan også finne noen råd som kan være nyttige når man er deprimert i artikkelen under.  Denne kan du gi henne. 

 

Jeg legger også ved noen andre artikler med tips som jeg tenker kan være litt nyttige for deg.

 

Husk at DU har lov til å ha det bra og hygge deg selv om hun er deprimert.  Det å være forelsket er jo en deilig ting og det fortjener du.  -Men en på 24 år, er jo litt vel gammel for deg, kanskje?  -Han er jo på et annet stadie i livet.  -Kanskje du må si til deg selv: OK, han er hyggelig, men for gammel for meg, så jeg får være tydelig på det med en gang....


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse