Hopp til hovedinnholdet

Er 6 år forskjell når jeg er 13 år og gutten jeg liker er 19?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Da jeg var i Tyrkia møtte jeg en veldig fin gutt da jeg satt på en benk. Han var med mange andre gutter og de begynte og se på meg også gikk de ikke vekk fra meg. Jeg smilte til han ene sånn at han skulle vite at jeg ville at han skulle følge etter meg før jeg gikk bort til familien min, noe han gjorde. Han satt alene og jeg tenkte og gå bort og snakke med han og jeg fikk vite hans fulle navn så jeg la han til på facebook. Han gikk med meg et stykke og vi avtale og møtes dagen etterpå. Men før vi avtalte noe traff jeg en kompis (tyrker, la oss si han het Pål) og han likte ikke gutten jeg hadde funnet. Pål sa til meg at han var en dårlig gutt og at jeg ikke fikk lov til og være med han alene. På utseendet trodde jeg at han var rundt 15 år. (Jeg er 13) så jeg tenkte at det gikk fint. Han røykte, men det var visst lovlig i Tyrkia. Men da jeg gikk tilbake til leilighetene fant jeg ut at han var 19. Jeg visste jo at tyrkere er litt 'farlige', men jeg hadde blitt helt forelsket i han etter noen timer så jeg tenkte at 6 år ikke var så mye (?). - er 6 år forskjell mye når jeg er 13 snart 14 og han er 19 snart 20?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Skjønner at dette er vanskelig. For meg høres det ut som om denne gutten ikke er noe å satse på. Dere bor langt unna hverandre i to helt forskjellige land, kompisen din sa du skulle holde deg unna han, og i tillegg er 6 års aldersforskjell veldig mye mår du bare er 13 år. Du har nettop begynt på ungdomsskolen, mens han er ferdig. Dere er på to veldig forskjellige stadier i livet; du er fortsatt barn, mens han er på vei til å bli ordentlig voksen. Han skal snart studere, mens du fortsatt har mange år igjen av skolen. 

 

Det er kanskje veldig tungt og vanskelig å finne seg i, men jeg tror nok du må prøve å bli kjent med andre gutter på din egen alder. Det gjør ikke noe med ett/to år fra eller til, men seks år høres desverre litt mye ut...

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell