Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i to gutter, en er like gammel og en er 5-6 år eldre.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg kan begynne med å si at det er to gutter som er forelska i meg.. Jeg liker begge to, han ene er jeg dødsforeska i og han andre bare liker jeg litt, han jeg bare liker litt men som er veldig forelska i meg er på samme alder som meg, han andre som jeg er dødsforeska i og han er det samme i meg sier han (og det merker jeg på hele han når vi er sammen), han er mye eldre, det er snakk om 5-6 år eldre.. Men jeg klarer seriøst ikke å få han ut av hodet, (han eldste) og jeg drømmer om ham hver natt, tenker på han 24/7 og holder på å klikke. Men hvem burde jeg satse på? Det er nok mest fornuftig med han på min egen alder, men han føler jeg ikke jeg kan være meg selv med liksom, han eldste kan jeg liksom snakke med alt mellom himmel og jord om! Og vi kan snakke sammen i mangen timer uten å gå tom for ting å snakke om, og jeg kan virkelig se for meg livet mitt sammen med ham, fremtiden sammen han osv, det klarer jeg ikke men han på min alder.. Hva bør jeg gjøre? Liksom intressene, følesene, ønskene, tankene og alt er liksom likt med meg og han eldste, han er en tankeleser, han sier veldig ofte ting rett før jeg skal si det. Det er litt sykt.. Er dette noe dere/du kan hjelpe meg med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det høres kun ut som du er sånn passe interessert i denne gutten på din egen alder. Det er dumt å gå inn i et forhold som du ikke tror vil være, dette er ikke så hyggelig ovenfor denne gutten!

 

Når det gjelder den eldre gutten, så vil nok mange vil nok se på seks års aldersforskjell når du er ungdom og fortsatt på videregående som mye. Til tross for at dere ikke bryr dere om aldersforskjellen, eller ikke plages av dette, kan det oppstå hindringer som vanligvis ikke ville ha oppstått hvis du var sammen med en jevnaldrende.

 

Det er vanlig at man selv føler man oppfører seg modent og voksent, også ser man tilbake et par år senere - og ser at man ikke var så moden som man en gang trodde seg da.

 

Du sier dere er gode venner. Du burde virkelig vurdere om du klarer å beholde han kun som venn, eller om du virkelig vil satse på forholdet deres. Det høres kanskje ut som om du ikke vet nok om han til å bli sammen med han enda, prøv å bli enda litt bedre kjent! Tilbring mye tid sammen i virkeligheten, slik får dere en smakebit på hvordan det ville vært å være sammen. I tillegg bør du nok få vite eksakt alder. Det du også må ha i bakhodet er at dere er på svært forskjellige stadier i livet. Han er 21-22 år gammel og skal (/driver å) studere(r), mens du går på videregående. Hvordan blir det når du skal henge sammen med hennes venner og motsatt?

 

Du får tenke litt over det jeg har nevnt, det er nemlig du som må ta det endelige valget. Er du litt usikker på om du "tør" å satse på et forhold er det ikke så lurt, men dersom du faktisk tror det vil fungere bra kan dere vurdere det. Snakk om det sammen! Kanskje det også er lurt å rådgi seg med foreldre eller en god venn?

 

Jeg legger til en artikkel om aldersforskjell du bør lese gjennom. 

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell