Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få han til å legge merke til meg og ombestemme seg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, det har seg sånn at jeg har vært forelsket i en gutt i nesten 4 år nå. Jeg er 16 og han 22. Jeg og han jobber sammen i feriene, så det er der jeg ble kjent med han. I det siste året har vi hatt mer kontakt enn før og han vil alltid hjelpe meg med ting og ville at jeg skulle være med han på nach når vi var på en fest. Da overnattet jeg hos ham, og så kom han å la seg i senga mi. (det var to enkeltsenger der) Jeg tok til meg mot til å fortelle han at jeg hadde følelser for han, og da brukte han 7 dager på å svare.. Og da sa han at han dessverre ikke følte det samme.. Jeg er klar over at det er en stor aldersforskjell på oss, siden jeg er så ung. Men min familie og han sin familie er kjempegode venner og de har liksom ikke noe problem med at vi finner på ting sammen, for å si det sånn.. Hva skal jeg gjøre? Jeg klarer ikke å gi slipp på han.. Er det en sjanse for at han vil legge mer merke til meg nå, siden han vet at jeg liker han? Vær så snill og hjelp meg!! Og helst ikke si at jeg burde komme over han.. Det har jeg prøvd før, hva kan jeg eventuelt gjøre for å få ham til å legge mer merke til meg???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Du skal ikke bekymre deg for at han ikke legger merke til deg. Det gjør han nok. Problemet er enten at han synes det blir feil å være sammen med noen som er så mye yngre, eller så har han bare ikke følelser for deg. Aldersforskjellen mellom dere har jo ikke bare innvirkning på foreldrene deres. Selv om de synes det er helt greit at dere henger sammen er det mange andre ting som kan komplisere et forhold når det er så stor aldersforskjell. Jeg legger ved en artikkel som tar for seg akkurat det.

 

Jeg synes du bare skal fortsette å gjøre som du gjør nå. Prøv å få vært litt sammen med han og bli ordentlig kjent med han. Kanskje vil han ombestemme seg etter hvert, men du må gi han litt tid. Det går på hans premisser nå. Bare vær en veldig god venn for han framover og vis han at dere kan ha det bra sammen på tross av aldersforskjellen. Du kan prøve å snakke med han om det. Spør han om det er aldersforskjellen han er bekymret for eller om han bare ikke har følelser for deg. Det kan være greit å få det klarlagt. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell