Hopp til hovedinnholdet

Er han for gammel for meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som er utrolig forelsket i en gutt. Han er sykt herlig og det er bare et problem, han er 16 år. Synes dere dette er for mye aldersforskjell? Jeg spurte mamma om hun synes det var greit, hun var 100 % positiv og sa at så lenge det ikke er en gammel gris du kommer med så støtter jeg deg. Om vi kommer til å ha sex vet jeg ikke men jeg er svært moden for alderen har jeg fått høre av min fastlege. Han har sagt at han ikke kommer til å presse meg og det stoler jeg på. Er han for gammel, jeg synes ikke det men venninne mine er sjokkert.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Tre år er ikke vanligvis en stor aldersforskjell, men når du bare er 13 år er det en del. Det viktigste er bare at du ikke lar deg presse til ting du ikke er klar for. Selv om du er moden for alderen er du tre år under seksuell lavalder. Sex et veldig stort steg å ta, og man må være veldig sikker på din egen kropp og på sin kjæreste for å ta det steget.

 

Det kan godt være at et forhold mellom dere vil vil fungere veldig bra, men begge parter må være sikker på at det er dette dere vil og dere må respektere hverandres grenser. Les den artikkelen jeg har lagt ved for flere perspektiver på dette.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell