Hopp til hovedinnholdet

Hva kan vi gjøre for å få foreldrene hennes til å godta meg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, har problemer med at hun jeg elsker (hun elsker også meg) har foreldre som ikkje synst noe serlig om at hun møter meg. de kjønner sikkert at hun møter meg. hun har blitt med meg hjem og da kom foreldrene kjørende forbi menst jeg gikk lag med henne, han stoppet og pratet med henne, men det gikk bra. Da vi kom hjem til meg ringte foreldrene og sa hun ikkje måtte drive og være lag med meg. fordi jeg er 2 år eldre en henne, noe som egentlig ikkje er noe gale når hun går i 10ende klasse. så hva er det beste vi kan gjøre for og få foreldrene henne til og godta meg? har drevet og diskutert litt hva vi skal gjøre, men er vanskelig og finne den rette måten. har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er frustrerende at foreldrene hennes ikke godtar at du er med denne jenta når dere begge er så glade i hverandre. To års aldersforskjell er jo i utgangspunktet ikke så mye, men det at du er over den seksuelle lavalder og hun under er jo et moment, og det kan være noe av grunnen til at foreldrene hennes ikke liker at du er med henne. I følge loven er det straffbart for deg å ha sex med henne. Les mer om dette i artikkelen under.

 

Det beste dere kan gjøre for å få foreldrene hennes til å godta at dere er sammen er å ta en ordentlig prat med dem ansikt til ansikt. Forklar dem at du er inneforstått med hva som er lov og ikke, og at forholdet deres ikke handler om sex, men at dere er glad i hverandre og liker og være sammen. Det at du situasjonen på den måten viser at du er ansvarlig, og det gir foreldrene hennes mulighet til å bli kjent med deg. Les også artiklene under. Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen,ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell