Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15, hun er 18. Er det for stor aldersforskjell til å ha et forhold?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har følelser for ei jente og selvfølgelig er hun for meg helt nydelig, men jeg er 15 og hun er 18. Er det for store aldersforskjeller i forhold til oss to for at jeg evt. Skulle bli sammen med henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du ha funnet en jente du liker så godt. Når det er tre års forskjell på dere, er det jo en del utfordringer, som at hun går på videregående og du ikke, hun er over den seksuelle lavalder og du ikke, pluss at hun er myndig. Dette gjør jo at det kan tenkes at dere har litt forskjellige interesser. Men dette kommer selvfølgelig an på hva slags personer dere er, hvor modne dere er osv. Hvis dere har mye av de samme interessene og begge er forelsket i hverandre, er ikke tre år så mye, og det kan gå an å ha et forhold. Men dersom du egentlig ikke kjenner denne jenta og dere ikke har så mye til felles, synes jeg heller at du skal prøve å finne noen som er mer på din alder. Les også artiklenen under.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell