Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en på 20 som har kjæreste, og jeg er 13

Jente 13 år
 

Spørsmål

Heisann :) Jeg er veldig forelsket i en på 20,vi har veldig god kontakt og bruker og være sammen på fritida. Han har kjæreste,men det er nesten som om jeg får mer oppmerksomhet en henne. Vi snakker nesten hver dag og når vi er sammen flørter han veldig med meg. Jeg eg så sykt forelsket i han,han er liksom drømmemannen! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg må forelske meg i noen som er både opptatt OG alt for gammel,men jeg bare klarer ikke å komme over han! Hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Her er det viktig for deg å skjønne at dette er en umulighet. Du kan ikke bli sammen med denne mannen - både fordi han har kjæreste og fordi han er alt for gammel for deg. Du er bare 13 år og han er 20. Det er en veldig stor aldersforskjell. 

 

Jeg synes det er litt rart at han skal flørte med en jente på 13 år, og det kan godt hende at du mistolker noen av signalene hans. Kanskje prøver han bare å være hyggelig mot deg. Det kan godt hende at du har rett, og at han faktisk flørter med deg, men i så tilfelle synes jeg du skal ta det litt som et varseltegn. Det er ikke bra av en 20 år gammel mann å flørte med en jente som er bare 13 år.

 

Det beste er om du prøver å komme over han med det samme. Det kan godt hende at du er nødt til å holde deg litt unna han en stund for å klare det - i alle fall fram til du klarer å se på han som bare en venn. Hvis du skal være sammen med han hele tiden blir du også tvunget til å tenke på han hele tiden. Det å være så mye sammen med han kan gi deg falske forhåpninger. Det viktigste for å komme seg videre er å skjønne at det ikke kan bli noe mer enn vennskap mellom dere. Det kan det ikke. 

 

Les de to artiklene jeg har lagt ved, de tar opp mye av det du sliter med akkurat nå.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell