Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en gutt på nettet, men jeg er redd for at han bruker meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har møtt en gutt på min alder via nettet som bor ett godt stykke unna meg, men han er bare helt perfekt og jeg vet at han vil meg alt godt. Det er bare det at jeg er veldig redd for at han bare bruker meg, og om han bare lyver når han sier vi skal møtes.. Og det får meg til og føle meg som en taper og jeg begynnte og kutte meg pga den usikkerheten. Men jeg har nesten blitt forelsket i han.. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man møter folk på nettet kan man ikke være helt sikker på at de virkelig er den de utgir seg for å være, og det er viktig at man er forsiktig. For å bli kvitt denne usikkerheten er kanskje det beste at dere avtaler et møte, men hvis du bestemmer deg for å møte han bør du ta med deg noen, helst en voksen, som kan passe på at alt går riktig for seg. Det at du kutter deg synes jeg er veldig alvorlig, og du bør ta det opp med foreldrene dine eller helsepersonell. På helsestasjon for ungdom kan du få god hjelp. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking