Hopp til hovedinnholdet

Er det for stor aldersforskjell? Er det for sprøtt å prøve? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Okei, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. I fjor sommer møtte jeg en fyr som jeg har flørta litt med. Vi prata litt sammen og jeg skjønte han var litt keen på meg. Jeg ble jo så klart litt betatt av han, for det første var han utrolig kjekk, for det andre så så an utrolig snill og koselig ut. Dette var i ferien, og litt etter skulle jeg begynne på vgs. Jeg fant ut at det beste var å komme over han siden jeg ikke kom til å se han så ofte lenger, men etter noen måneder begynte vi å snakke sammen på facebook og jeg begynte å bli mer betatt.. Vi snakket om litt forskjellig, men så fant vi ut at det var en liten aldersforskjell på oss. Og før jeg sier det, vil jeg bare si at selv om det høres naivt og dumt ut, så merkes det at han er veldig ordentlig og ikke en som vil utnytte en jente, virkelig.. Han virker som en utrolig god person, og ettersom det han har fortalt til meg skjønner jeg at han en som bryr seg om mye. Saken er at nå er han 24 og jeg er snart 17. Vi begge syns det er veldig stor forskjell, og at dette ødelegger for oss. Han føler veldig på dette, men vi har snakka myye om oss og aldersforskjellen og har finni ut at vi vil hvertfall vente til jeg blir 18, til neste år, siden jeg da er myndig og er voksen og hvis det faller seg slik at vi vil prøve da. Men vi har fortsatt kontakt og prater sammen, men jeg vil egentlig bare spørre om dette er alt for sprøtt? Er dette noe jeg kan gjøre? Det er jo også da ikke like ille når jeg blir litt eldre enn hvis jeg var så gammel som jeg var nå, vel? Altså, 18 og 25 er jo bedre enn 16 og 24 liksom..? Jeg håper så inderlig jeg ikke får som svar at dette er noe jeg burde glemme med en gang, for jeg har virkelig begynt å like han nå og jeg skulle gjort alt for at ikke det var så stor forskjell i alderen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er jo unektelig en veldig stor aldersforskjell, men jeg kan ikke si om det er rett eller galt. Det kommer helt an på personene som skal innlede forholdet. Det er mye som kan gå galt og mange komplikasjoner som kan oppstå, men om man er enige i at det er dette man vil og at man vil prøve å få det til å fungere så kan det godt hende at det gjør det. Mange får det til å fungere selv om det er enda flere som ikke gjør det. Du bør lese den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold og vurdere om de ulike problemstillingene som er beskrevet er noe som kan gjelde dere to og hvordan dere eventuelt skal løse det. Det handler i bunn og grunn om respekt og at man forstår hverandre og ønsker å prøve. 

 

Jeg synes det er veldig lurt og modent av dere å vente til du er 18 år. Kanskje har dere fått litt tid til å tenke, samtidig som du er myndig og forskjellen mellom dere to blir mindre. Bruk den tiden på å tenke. Vær venner i mellomtiden og prøv å bli ordentlig kjent med hverandre. Dere må være komfortable med hverandre og kjenne hverandres grenser og ønsker for å få det til å fungere. Bli enige etter hvert om hva dere vil ha ut av forholdet og hvordan dere ser på framtiden.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell