Hopp til hovedinnholdet

Har en kjæreste som bor på andre siden av jorden. Savner han veldig. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 1\2 år... Jeg har kjent en gutt 1/2 år nå og får 1 og 1\2 måned siden ble vi sammen... Men problemet mitt er jeg savner han så sykt... Han bor nesten halve jorden unna meg og jeg får ikke møtt han før sommeren 2014. Jeg elsker han men jeg er både veldig redd for å miste han eller at eg plager han for mye... Vi snakker ganske ofte samme. Via webcam eller tlf... Vi snakker en del sammen men jeg savner han fortsatt veldig mye... Hva kan jeg gjøre??...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Skjønner at du føler mye uvisshet rundt dette forholdet, ettersom kjæresten din bor så langt unna. Du lurer kanskje på hva han tenker, føler og gjør, og det blir vanskeligere å få snakket ordentlig om følelser og lignende ettersom dere ikke kan lese hverandres kroppsspråk og lignende. Jeg tror at dersom dere skal være sammen må du nok bare lære deg å stole på han. Ikke tenk at du plager han eller oppfører deg på feil måte. Prøv å heller å bare være deg selv og slik du selv vil, og dersom han ikke liker måten du er på så er nok ikke dere to ment for hverandre.

 

Når det gjelder dette med at du savner han, så er dette veldig forståelig når dere ser hverandre så sjelden. Det er veldig naturlig, og følger rett og slett med det å være i et avstandsforhold. Prøv å fokusere på neste gang dere skal se hverandre, selv om dette er lenge til. Kanskje det hjelper å skype litt oftere? Slik at dere får hørt hverandres stemmer? Det er og viktig å snakke sammen om følelser. Ofte kan det hjelpe å vite at du ikke er den eneste som har det vanskelig.

 

Dersom du savner han så mye at det går utover ditt vanlige liv her hjemme i Norge, så må du vurdere om dette forholdet er sunt for deg. Har du problemer med å fokusere på andre ting? Bruker du for mye energi på å savne han? Blir du ofte trist og lei deg? Da kan det hende at du må sette forholdet på vent en liten periode bare for å finne ut av om det er riktig for deg å være i et slikt forhold.  

 

Jeg legger ved en artikkel som handler om avstandsforhold. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse