Hopp til hovedinnholdet

Er det uvanlig å falle for de som er eldre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Heisann :) jeg har et problem. Når jeg møter nye folk så bli jeg ofte forelsket i dem som er eldst, gjerne de som er mellom 16 og 20. Jeg har prøvd å være sammen med en i min egen alder, men det ble helt feil for meg. Jeg syns de på min alder er umodene.. Jeg selv er voksen for alderen og jeg tror det har noe med hvorfor jeg ofte "faller" for de som er eldre. Er dette uvanlig? Jeg syns det føles så riktig, men mamma og pappa er ikke så veldig glad med at jeg er sammen med eldre personer.. Jeg syns det er så vanskelig når jeg virkelig får følelse for en gutt men også må jeg glemme han fordi han er eldre enn det jeg egentlig burde være sammen med. Skulle virkelig ønske jeg fikk litt veiledning på dette.. :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er veldig vanlig å falle for eldre gutter fordi gutter vanligvis modnes senere enn jenter. Derfor ser man ofte i forhold at gutten er noe eldre enn jenta. Om gutten er 16 eller 17 år og dermed 1-2 år eldre enn deg er ikke det så mye og det er veldig vanlig. Hvis han derimot er 20 år og 5 år eldre enn deg blir det litt annerledes. Da er dere på to forskjellige stadier i livet, dere har kanskje ulike planer og ønsker forskjellige ting av forholdet. 

 

Les den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Den beskriver noen av problemstillingene man kan møte på når man er sammen med noen som er veldig mye eldre/yngre.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell