Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en gutt i 10. klasse, men han synes aldersforskjellen er stor.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei I begynnelsen av 8. klasse ble jeg forelsket i en gutt i 10. klasse. Han hadde bare et helt perfekt utsende og virket også veldig snill. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Og nå ca et halvt år pratet jeg litt med han på Facebook. Men jeg var så redd for å dumme meg ut, så jeg skrev "Hei :)" Han:"Hei :)" Jeg:"Er du veldig glad i fotball?" Han:"Ja :)" Jeg:"Ok, du er flink da;)" Han:"takk :)". Så visste jeg ikke hva jeg skulle skrive, så det ble ikke noe mere. Men noen dagen etterpå skrev jeg hei, men han svarte ikke, tror ikke han så det før ganske lenge etterpå. Så skrev jeg det senere når han var på også, men da svarte han bare ikke. Jeg vet ikke om det var en grunn. Men en uke senere skrev jeg en VELDIG lang melding til han. Da skrev jeg at jeg likte han veldig mye og jeg skrev alt hva jeg følte for han. Men han sa:"det var veldig hyggelig, men jeg tror aldersforskjellen er litt stor :)". Jeg svarte tilbake: " Okei.. Det går bra ;) Skjønner deg godt. Etter det svarte han ikke. Men jeg sendte denne meldinga dagen etter: "Den meldingen jeg sendte i går føler jeg kanskje var litt teit.. Kan du bare glemme den ? Uff.. ^^" Han har smilt til meg etter jeg sendte den meldinga også har han sagt "Morn" til meg. Har også merka at han har sett bitte litt på meg etter det. Men siden han sa at det var for stor aldersforskjell vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Han er jo 16 eller 15 år og jeg er bare 13 år. Jeg tenker på han nesten hele tiden. Tenker på at jeg kanskje skulle begynne å prate med han på Facebook, men jeg vet ikke. Hva syntes dere? Burde jeg bare glemme han og finne noen andre? Men problemet er at jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å like meg. Jeg har aldri hatt kjæreste før, så vet ikke hva og hvordan jeg skal flørte med han, eller om jeg burde det, egentlig vet jeg ingen ting.Hva skal jeg gjøre? Hilsen ei jente i 8. klasse som er stup forelska i en gutt i 10. klasse.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Skjønner at dette er vanskelig. Jeg synes ikke du skal ta kontakt på Facebook igjen, ettersom du allerede har prøvd dette et par ganger, og det har ikke fungert så veldig bra. I tillegg har han sagt at han synes aldersforskjellen er for stor, og da blir det rart å prøve seg på nytt. I stedet synes jeg du skal si hei til han når du møter han, smile og på denne måten vise at du fortsatt er interessert dersom han ønsker kontakt. Det er vel litt sånn at du har gjort ditt nå, og at dersom han en gang i fremtiden ønsker kontakt, så tar han kontakt nå som han vet at du er interessert. Har dere noen felles venner? Da kan det være lurt å få snakket litt med han på denne måten, for eksempel i et friminutt.

 

Ellers vil jeg råde deg til å i mellomtiden prøve å bli kjent og snakke med andre gutter. Siden denne gutten ikke er så interessert i kontakt, kan du jo prøve å bli kjent med andre. Slik vil du nok se at det finnes mange andre der ute som du sannsynligvis vil like bare du blir kjent med dem. Jeg legger ved en artikkel som handler om flørting og lignende kalt "Ung.nos flørteskole". Les gjennom denne for flere tips.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell