Hopp til hovedinnholdet

Er det OK med sånn aldersforskjell? Jeg er 13 og han 17

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år... Hær er saken: jeg er sykt forelska i en gutt og han liker meg og men problemet er at han er 17 år.... Jeg møter han ofte og vi har det gøy sammen ... Og han er så søt!!!! Men er det ok med sån alders forskjeld??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Fire års aldersforskjell er veldig mye når dere er så unge som dere er. Det kan by på mange problemer og det kan være han ønsker ting ut av forholdet som du ikke er klar for. Det kan være samleie for eksempel. Du er langt under den seksuelle lavalder, mens han har kommet i den alderen der de er veldig nysgjerrige på slike ting og det blir vanligere å ha gjort det. Det er noe du må tenke på og vurdere. Det er alt for dumt å ta det steget bare fordi man føler seg presset og vil vise at man ikke er redd for noe. Jeg mener at det er en så stor aldersforskjell at du virkelig må tenke gjennom om det er lurt å gå videre med det. Det kan selvsagt gå bra, men da må dere være enige om hva dere vil ha ut av forholdet. Du må være sikker på at han ikke bruker deg og begge må være sikre på at de er komfortable med den aldersforskjellen. 

 

Les artikkelen jeg har lagt ved. Den beskriver flere problemstillinger man kan komme borti når man er i et forhold med stor aldersforskjell. 


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell