Hopp til hovedinnholdet

Betydde jeg noe for han, eller bruker han meg bare når han kjeder seg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. I sommer var jeg på en hytte til noen venner av meg. Det er en gutt på 17 år der, som begynte å sende meg meldinger noen dager før vi skulle dit. vi har snakket sammen før sånn normalt men på meldingene flørtet han og var kjempe søt mot meg. Han spute meg om masse forskjellige ting, om jeg hadde kjærste osv. På kvelden når vi var der spurte han om vi skulle møtes. Først snakket vi bare, men så lente han seg over meg og kysset meg. Han ville ha sex, men jeg hadde mensen. så han spurte meg om jeg ville suge han,jeg var veldig usikker men sa tilslutt ja. vi snakket masse og var sammen veldig mye.Da vi dro hjem holdt vi kontakten litt, men så ble detdet mindre og mindre. Jeg savnet det, klarte ikke å tenke på noe annent enn han. Jeg var veldig forvirret, var han virkelig forelsket i meg også eller var han bare ute etter sex? I juleferien sendte han meg plutselig en melding, jeg ble kjempe glad, da snakket vi en del, men da juleferien var slutt og det var tilbake på skolen, snakket vi ikke mer sammen, jeg hadde lyst til å sende han melding, men turte ikke, var redd for at jeg ville bli irriterende.Jeg har tenkt i ettertid, betydde jeg ingen ting for han, er jeg bare en person som bir brukt når men kjeder seg eller ikke har noe annent å gjøre?? Jeg føler meg på en måte brukt.. Hva skal jeg gjøre? Tusen takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at du er usikker på hva denne gutten vil, og at du tenker mye på det. Sånn jeg forstår det utifra det du skriver virker det dessverre som denne gutten er mest ute etter sex, og at han ikke er ute etter et forhold, men heller bruker deg, som du sier, "når han kjeder seg". Det er også veldig stor aldersforskjell på dere, og det at han fikk deg til å ha oralsex med deg er faktisk noe han kan straffes for ettersom du er under den seksuelle lavalder. Det er forståelig at du føler deg brukt, og hvis du tenker så mye på det at det går utover hverdagen din, kan det være lurt å ta en prat med noen om det, for eksempel helsesøsteren på skolen din eller helsestasjon for ungdom, eller foreldrene dine. Hvis denne gutten sender meldinger eller snakker med deg bør du si at du ikke er interessert i noe mer enn et vennskap. Ikke la deg bli presset til noe du ikke har lyst til. Det er en grunn til at vi har en lov om seksuell lavalder, og det er lurt å vente med sex til du er klar for det og gjerne til du har en kjæreste som du stoler på. Prøv å ikke tenke så mye på denne gutten kommer deg over, og heller bli bedre kjent med gutter på din egen alder. Les også artiklene under.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell