Hopp til hovedinnholdet

Er tre års aldersforskjell når vi er så unge greit eller blir det for dumt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går rett på sak. Jeg traff ei jente for noen uker siden som smilte så pent til meg. Jeg synes hun så ut som om hun var enten 96'er eller 97'er. Jeg fant henne på Facebook, og begynte å prate med henne. Vi fant ut at vi hadde mange felles venner og felles interesser. Hun virket som ei bra jente, men hun sa at hun var 99'er, og jeg kunne nesten ikke tro det! Jeg blir 17 i år, og hun ble nettopp 14, så det er 3 år forskjell. Jeg syntes egentlig bare at det var ekkelt å tenke på. Men hun er veldig moden for alderen, og de fleste vennene hennes er på min alder og litt yngre. Vi har funnet ut at vi skal treffes og se hvordan det utvikler seg. Vi skal på bowling sammen, og hun ville ha med seg ei venninne. Spørsmålet mitt er så enkelt som: Er tre års aldersforskjell når vi er så unge greit, eller blir det bare for dumt? Jeg føler at det bare er alderen som er en hindring. Og hvordan skal jeg oppføre meg i forhold til venninnen som skal være med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så hyggelig at du har møtt en jente du liker. Aldersforskjell er alltid litt utfordrende, og det er vanskelig å gi en eksakt grense for hva som er greit og ikke. Det avhenger jo også om man har felles interesser og hvor moden man er for alderen osv. Du og denne jenta har jo felles interesser, og det at hun er moden for alderen og vant til å være med folk på din alder er positivt med tanke på et forhold. Jeg tenker at utifra dette er det helt greit å prøve og se hva som skjer. Hvis det fungerer og dere blir sammen er det viktig å tenke på loven om seksuell lavalder og at du respekterer henne og ikke presser henne til å bli med på ting hun ikke er klar for eller har lov til. Les mer i artiklene under.

 

Når det gjelder hvordan du skal oppføre deg mot venninnen som er med, så tror jeg det er best at du prøver å være naturlig og hyggelig med henne. Ikke ignorer henne, og ikke gi henne mer oppmerksomhet enn hun du liker, men inkluder henne i samtaler osv. Men flørt kun med hun du liker slik at hun ikke tror at du prøver å gjøre henne sjalu eller noe sånt.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell