Hopp til hovedinnholdet

Er det lurt å starte et forhold når det er så stor aldersforskjell?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 19 år, som er ok etablert med skole og jobb. Men, jeg har falt for en mann på jobben som er 15 år eldre enn meg og i følge han har han også falt for meg. Vi tenker litt på hvordan vi eventuelt skal få det til å fungere, da han egentlig har en kjæreste- men det har ikke vart så veldig lenge. Jeg tenker derfor at dere kan gi meg noen råd, kommer det til å fungere? Hvordan kan vi få det til å fungere? Er det i det hele tatt lurt å starte et forhold når det er så stor aldersforskjell? Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg vil påstå at det kommer til å bli veldig vanskelig å få det til å fungere. Han er nesten dobbelt så gammel som deg og som du sier - han har kjæreste. Jeg skal ikke si at dere ikke kan få det bra sammen, det finnes de som får det til å fungere tross en så stor aldersforskjell, men det er nok de færreste. Du må selv velge om du synes det er verd et forsøk eller om du bare skal la det gå. Han ville i så fall måtte gi opp på det forholdet han er i nå og dere måtte ha prøvd å "date" en stund før dere legger mer i det.  

Les den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold. Den tar opp en del av problemstillingene og utfordringene som følger et forhold med så stor aldersforskjell. Tenk gjennom det som står der og finn ut om du tror det kan fungere.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell