Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir 15 og blir er 17. Er dette normalt og ser det rart ut?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei ! jeg er sammen med en gutt han blir 17 om et halvt år og jeg er 15 om noen dager. Hvor mye eldre er han enn meg? Jeg er 150 cm ca og han er 180 ca. Er dette normalt og ser dette rart ut når vi er sammen og sånn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synens ikke at to års aldersforskjell er mye eller unormalt. Ofte er det faktisk sånn at jenter er litt mer "modne for alderen" og blir sammen med eldre gutter. Høydeforskjellen deres synes jeg ikke du skal tenke noe over, det er hvordan dere har det sammen som er det vikitge, og om folk skulle komme med kommentarer og lignende er det ikke noe vits i å bry seg om det. Det dere imidlertid må være litt obs på, er at han er over den seksuelle lavalder og du ikke. Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell