Hopp til hovedinnholdet

Gutt 16 år, forelsket i brorens bestevenn som er 11 år. Hva skal han gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 16. Broren min (11) har overnattingsbesøk av hans bestevenn (11). Og jeg er ekstremt forelsket i bestevennen til broren min. Jeg har fått "stå" flere ganger, og stirret på hans klær og kropp <3 Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Så fint du deler dine følelser om det som kjennes vanskelig og som du lurer på!

Det er jo sånn at vi mennesker noen ganger blir forelsket i noen som det ikke passer å bli forelsket i. Med det mener jeg at siden du er 16, og gutten du er forelsket i bare er 11 år, så er ikke dette noe du kan gå videre med. Han er et barn. 

Hva som gjør at vi tenner på det vi gjør, er ikke noe som vi kan velge. Det er noe som skapes i oss underveis i utviklingen av oss selv som seksuelle vesener. Likevel har vi alle muligheter til å kontrollere hva vi gjør med denne følelsen.

Du skriver at du har fått "stå" flere ganger, imøte med denne gutten. Dette er ikke så uvanlig dersom du kjenner at du er veldig opptatt av han, eller du kanskje er redd for de følelsene du kjenner på. Kroppen kan ofte bli opphisset dersom vi kjenner på følelser knyttet til forbudt spenning.

Tenker siden du spør om hva du skal gjøre, at det er noe som får frem usikre føleser hos deg. Hvis jeg oppfatter deg riktig, tiltrekkes du denne gutten på en seksuell måte.

Noen kan kjenne på en seksuell tenning for noen som er mye yngre enn seg selv, i dette tilfellet barn. Dette kan gjøre at de får negative følelser rundt det de kjenner på, fordi de vet at det i samfunnet ikke er "lovlig" å gjøre noe fysisk i forhold til dette. Er sånn for deg?

I Norge har vi noe som heter den seksuelle lavalder, som er en lov som handler  om at det er en aldersgrense på 16 år i forhold til det å ha sex med noen. Denne loven er til for å beskytte de som er mindre, slik at de ikke skal føle seg presset til å gjøre noe som de ikke er verken fysisk eller psykisk klare for, når det gjelder å utforske seksualiteten.

De følelsene du har er ikke farlige. Det som likevel kan bli veldig vanskelig for deg, er at du må kjenne på de uten å kunne utforske de i praksis. Den ekstreme forelskelsen som du kjenner på, blir umulig å få gjengjeldt. Du vil ikke kunne få utløp for den seksuelle tenningen din med en gutt som bare er 11 år.

Mitt råd til deg er å prøve å akseptere den forelskelsen du har, men samtidig vite at du ikke kan gå videre med den.

Hvis det er sånn at du tiltrekkes seksuelt mot barn, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg med å sortere og finne ut av disse følelsene. Dette fordi noen opplever at det kan være veldig vanskelig å ikke gjøre seksuelle tilnærminger mot noe som de kjenner en sterk lyst til. 

For de som tiltrekkes barn (pedofile) er det derfor hjelp å få, slik at de unngår å skade andre!

Seksuelle rådgivere finnes på de fleste steder, søk på google! så vil du finne noen i nærheten av der du bor.

Vet ikke om dette svaret ga mening for deg? Send gjerne en tilbakemelding dersom du trenger mere info.

Lykke til!

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell