Hopp til hovedinnholdet

Ble misunnelig, og sa masse stygt om henne. Hva skal jeg gøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14, går i 8. og jeg er keen på en kjekk gutt i 10. Dette er en person som jeg kjenner ganske godt, vi har gått på samme trening før og litt sånn. Saken er den vi skulle ha skoledans og jeg tørte liksom ikke å spørre, men akkurat den uka jeg ville har venninna mi til å spørre for meg kommer sef den peneste jenta ever til klassen vår. Hun et bare den peneste i verden liksom, med store pupper, blondt hår, bra stil med moteklær, passe med sminke... Ja dere har sikkert forstått greia. Og sef skal han be akkurat henne med på skoledansen og jeg blir så missunnelig og kaller henne for masse stygge ting og sånnog nå hater alle meg! Hva skal jeg gjøre? For liksom de ditcher meg ikke eller noe, men jeg vet at de baksnakker meg og sånn og det hjelper ikke med lærerne for jeg har ikke noe bevis. Pliss hjelp meg da!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror nok det beste her hadde vært å bare fortelle folk sannheten. Si at du har likt denne gutten en stund, og at du derfor begynte å si dumme ting. Si unnskyld, og at det var dumt i og med at du ikke hadde noe bakgrunn for å si dette. Du kjenner jo egenlig ikke denne jenta.

Likevel så skjønner jeg jo at det kan være litt skummelt å si hvem du liker til folk. Da synes jeg du skal gå til helsesøster og fortelle henne saken. Fortell henne hvorfor du sa det du har sagt, altså at du liker denne gutten, og spør om hjelp til hva du nå bør gjøre. Sammen kan dere finne på noe lurt. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse