Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir tent på eldre gutter

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hvorfor eller hvordan men jeg blir tent på eldre gutter19 - 24 alderen. Men jeg liker ikke sånne barnslige gutter sann som på min alder, de skal alltid vere det og hvorfor ? Jeg er dypt forelsket i en 22 åring vi møtest egentlig ikke så ofte men det er en grun til og den grunnen er at han må jobbe eller at han er i byen.. Så av og til så har han tid til og fare ut La med meg, å jeg holder det skjult foran mine foreldre mine, å han har jobbet en stund la med min far... Og far seier at jeg skal holde meg unda han, men jeg synest han han er veldig grei. Men grunnen til at far sier at jeg skal holdent unda han er sikkert fordi han er redd får meg. Men jeg vil gjerne ikke miste den jeg er glad i. Jeg skal kanskje møte han om no ikke så lenge. Gleda meg noe sykt:D !! Men jeg føler at han prøver at jeg skal sei at ej liker han elns.. Får han prøvde sikkert å gjer meg mesundelig på et eller vis.. Å det var lenge sidan jeg tokk kontakt med han , så jeg lurte på hvordan han hadde det og hva han gjor på , på chatten på Facebook: han sa at han var med dama, og jeg sa på hyggelig kos dokke, også kom det et uforberedt spørsmål av han : "vil du ha mej" og han sa sjøl at han var full litt tidlegare på chatten.. Jeg later som jeg ikke såg meldinga, men så sa han " svar da ? " å jeg skreiv at jeg ville ha en god grun hvorfor jeg skal svare på spørsmålet, men han sa " ej e full " men jeg tenkte viss jeg ikke får en god grunn på hovrfor skulle han få vite svaret så skal han ikke få svaret .. Jeg vet ikke hvordan eller hvorfor men jeg er bare så utrulig glad i den fyren, jeg vil at det skal gå den retninga mi skal gå, å Når min retning går så skal jeg gå mot han. Men det jeg er redd får det er at han skal finne noen andre.., Jeg er veldig nyskjerrg på hvor han er, hva han gjør på ,, men jeg vil ikke vere får masete, jeg vil bare vere forsiktig frem. Jeg trur den eneste grunnen jeg er redd får det er at han har en dame.. :// jeg vet faktisk ikke ...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis han sier at han har dame og er sammen med dama er det jo en stor sannsynlighet for at det er sant. Det kan godt være at han var full, men hvorfor skulle han ellers si det?


Det er lett å bli betatt av eldre gutter, men du må tenke litt mer over hva det egentlig er de er ute etter. Hva er det denne 22 år gamle gutten vil med en 16 år gammel jente? Og vil han noe med deg i det hele tatt? Det er litt vanskelig for meg å forstå hva som er mellom dere, eller om det er noe, ut fra det du skriver. Du sier bare at dere har møttes noen ganger. For meg høres det ikke ut som at han tar det like alvorlig som det du gjør og jeg er redd for at du kommer til å bli såret om du får for store forhåpninger om at det kan bli noe mellom dere to. Du må være forsiktig med å gi deg selv helt til han før du vet hva det egentlig er han vil. Vil han ha et forhold eller vil han bare flørte med deg? 

Det er helt vanlig for jenter å bli sammen med gutter som er litt eldre - ofte av samme grunn som deg; at gutter generelt modnes senere enn jenter. Det er helt greit å være sammen med gutter som er litt eldre, men det blir fort vanskelig om de er veldig mye eldre. Det blir med en gang vanskeligere å finne ut av hva slags motivasjoner og ønsker de har, og om dere vil det samme. Jeg synes du skal lese den artikkelen jeg har lagt ved svaret, den tar opp mange av komplikasjonene som kan komme opp når man er sammen med noen som er mye eldre. Når det er sagt vil jeg at du ikke skal henge deg for mye opp i at du vanligvis faller for eldre gutter. Prøv å bli kjent med de som er på din egen alder og et par år eldre også. Det finnes nok noen der også som er modne og interessante! Ikke lås deg helt i at guttene må være eldre. 

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell