Hopp til hovedinnholdet

Føler at kjæresten min ikke er det for meg. Er redd han skal slå opp!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei:) Nå har jeg ligget i sengen å grine veldig lenge, har en prøve jeg må øve på, men klarer ikke på grunn av dette: Jeg føler kjæresten min betyr alt for meg og at jeg aldri hadde klart meg uten han, men på skolen ignorer han meg helt og bare snakker med andre jenter, jeg er veldig ofte lei meg og griner ofte, jeg sier det til han, men da unngår han meg og gidder ikke trøste. Han bare later som ingen ting og er der aldri for meg, det er altså han som får meg til å grine hele tiden, selvom han sikkert ikke mener det, jeg vil si det til han, men redd for at han skal slå opp! Vet ikke hva jeg skal gjøre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist å høre at du har det vanskelig i forholdet ditt. Jeg forstår at det er vondt å oppleve at kjæresten din ikke lytter til deg eller er der for deg, og at du gjerne vil at dette skal bli bedre.

Jeg tenker at når man er kjærester så er det også veldig viktig å snakke med hverandre om ting man syntes er litt vanskelig. Selvom du kanskje er redd for at han skal gjøre det slutt så er det likevel viktig at du har det fint i forholdet ditt. Derfor er det nok kanskje verdt det å snakke med kjæresten din om noe av det du skriver her.

Kanskje kan du fortelle han at du er lei deg innimellom fordi du føler at han ikke snakker med deg på skolen eller at han noen ganger overser deg. Dersom du sier i fra om dette på en ordentlig måte, uten å være sint på han, så kan det hende at han forstår hva du mener. Det kan også hende at han har noe han vil si, som du må lytte til, og det er det viktig å gjøre.

Ofte kan man løse ting i et forhold om man bare tørr å ta opp det man tenker på, på en fin måte. Om begge lytter til hverandre og prøver å jobbe for at ting skal bli bedre så går det ofte bedre for mange.

Jeg tenker at du i alle fall skal prøve å snakke med han. Om han gjør det slutt med deg bare fordi du har behov for å snakke med han om dette så er jo det en indikasjon på at han kanskje ikke er en god kjæreste likvel? Selvom det er vanskelig så tror jeg det er verdt å ta det opp.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese. Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold