Hopp til hovedinnholdet

Er det naturlig at en eks fortsatt preger følelsene i nytt forhold?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg og eksen min gjorde det slutt etter 3 og et halvt år sammen for 1 år siden. Vi var hverandres førte ordentlige kjæreste. Jeg gikk rett over til et nytt forhold like etter bruddet, jeg vet egentlig ikke hvorfor, men det bare skjedde. Spørsmålet mitt er om man "egentlig" kommer over sin første kjærlighet? Jeg elsker han jeg er sammen med nå, og vil være med han for alltid, og vil aldri miste han. Men jeg føler jeg alltid vil savne, og ha en kjærlighet for eksen på en måte? Jeg vet ikke hvorfor jeg savner han. men for meg føles det ut som en liten bit av hjertet mitt er hos han, men ikke mer enn for han jeg er sammen med nå.. Takk for svar!

Besvart 10.08.2018 14:55
 

Svar
Hei

For mange er den første forelskelsen veldig spesiell, og det kan være fordi den byr på følelser man aldri har hatt før. Dette gjelder ikke kun ovenfor den personen man forelsker seg i, for det skjer jo også noe med en selv personlig. Poenget er at den første forelskelsen dermed kan prege resten av følelseslivet, også senere i livet.  

Jeg tror det er bra om du er ærlig med deg selv og respekterer dine egne følelser. Det er ikke noe galt i å savne en person som betydde mye og har hatt innvirkning på livet ditt. Om man erkjenner dette, blir følelsene også lettere å takle. 

Det er fint at du også vet at det er han du er sammen med nå, som gir deg de sterkeste følelsene. Så lenge det er slik, er det rettferdig mot både deg selv og han! Etter hvert vil muligens også savnet etter eksen bli mindre, når du og din nye kjæreste har vært sammen lenger. Lykke til videre :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold