Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg vil være med kjæresten

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med kjæresten i ca 2 år. Likevel har jeg siste mnd tenkt utrolig mye på eksen og tanken på å være singel. Eksen har også fortalt at han savner meg/ vil ha meg. Dette vet min nåværende kjæreste om. Jeg drømmer ofte om at jeg er med eksen/ ligger med han. Men min nåværende kjæreste er perfekt! Han har DEN personligheten, og virkelig elsker meg +familien er perfekt. Han sier hver dag at han vil gifte seg med meg og ønsker fremtid med meg. Han er virkelig stormforelsket, og har vært det i flere år. Jeg er forelsket i kjæresten når vi er ilag, men med en gang jeg er aleine/ med andre tenker jeg mye på tanken om å være singel. Forstår ikke hvorfor når vi er ilag ser jeg for meg fremtid med han, men når jeg er alene vil jeg helst være singel.... Jeg tenker ofte på det å være singel og kunne flørte med den jeg vil, men samtidig klarer jeg ikke skuffe han og redd jeg gjør en stor feil i og med jeg vet der er følelser når jeg ser han. Vært slik i 6-8mnd, Hva burde jeg gjøre?

Besvart 11.10.2018 17:19
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en utrolig vanskelig situasjon! Det virker jo som om du og kjæresten har det utrolig bra sammen og da kan det være vanskelig å vite hva som er det "riktige" valget.

Jeg vil råde deg til å snakke med han om dette. Forklar han akkurat hva du føler når dere er sammen og om hvordan du har det når du er alene. Kanskje dere rett og slett trenger en liten pause? På denne måten vil du få tid til å være singel og finne ut av hva du vil, uten å måtte ta en endelig avgjørelse akkurat nå. Det er jo lenge siden du har vært singel, så kanskje du bare trenger å kjenne litt på hvordan det er å være alene, og hvordan du har det uten kjæresten din. 

I og med at du har kjent på dette i mange måneder, kan det være lurt å tenke litt over hva slags muligheter du har. Prøv å tenke kritisk og se realistisk på konsekvensene av valget ditt. Det kan også være lurt å huske på at "gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden". Det kan kanskje virke fristende å være singel, men tenk godt gjennom konsekvensene før du gjør noe.

Men som sagt: en fin mellomløsning kan være å prate med kjæresten og eventuelt ta en liten pause fra forholdet for å virkelig få kjenne på hvordan du har det på egenhånd.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold