Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min drikker seg full hele tiden, tar på rumpa til andre jenter og tar mye på meg også. Vi har hatt tungkyss og samleie uten kondom. Jeg er ikke vant med dette og liker det ikke. Jeg tørr ikke gjøre det slutt. Vet ikke om jeg elsker han. Jeg er 13 år og han er snart 17 år.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre? Jeg er 13 år og er sammen med en gutt som er 16/17 år og han spurt meg for halvt år siden og jeg sa ja pga jeg var veldig forelsket i han, men jeg har vært utro 1 gang, men han sa at det gikk bra. Han går å tar på rumpene til andre jenter på skolen og han tar på meg hele tiden og jeg er jo ung og jeger ikke så vant til å bli tatt på eller tungekyss, men han gjørde uansett han tar på kroppsdelene og ja vi har hatt sex, men det likte ikke jeg så veldig da vi hadd det brukte han ikke kondom jeg ble lei meg og tenkte å nei jeg vil ikke bli gravid så jeg kjekket det og heldigvis var jeg ikke det. Den enese som vet om det er bff-en min. Hun likte han først, men så vet jeg ikke helt hva som kjedde. Kjæresten min drikker seg full hele tiden og det er jeg heller ikke så glad for. Jeg har lyst å stoppe det, men jeg tørr ikke helt han og si det. Hva skal jdg gjøre? Jeg elsker han og ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Det du opplever er ikke greit. Du forteller at han gjør ting med kroppen din som du ikke er vant til eller tror du liker. Dette er tungkyss, bli tatt på og ha samleie.

Han gjør også andre ting som ikke er greit. Dette er å drikke seg full og ta på andre jenter.

Din venninne har tydeligvis hatt en opplevelse av han som var ubehagelig og oppleves negativt siden hun ikke liker han lengre. Hun har klart å sette grenser for seg selv.

I din alder så er det naturlig å ikke klare å sette gode grenser for seg selv. Det å si nei er ikke alltid lett. Selv om man sier nei så er det ikke sikkert at gutten vil høre på det. 

For å beskytte barn mot seksuelle overgrep så har vi i loven satt aldersgrensen 16 år. Barn under 16 år skal ikke ha samleie. Personer over 16 år bryter loven og kan bli straffet hvis de har sex med barn under 16 år.

Seksuelle erfaringer kan være svært vondt. Hvis man opplever at egne grenser blir overskredet så vil dette kunne føre til vansker og tunge tanker. 

Å bli gravid er en alvorlig konsekvens ved å ha samleie. 

Det kan være vanskelig å få tilbake tilliten til menn etter vonde seksuelle erfaringer.

Eldre personer forstår mer. Din kjæreste har sine ønsker og behov seksuelt. Det er lett for en eldre gutt å lure en jente på 13 år til å være med på seksuelle handlinger. 

Når Den eldre gutten viser varme følelser og er snill og god, så vil man føle seg likt. Det gir en god følelse av å være likt. I håp om å forbli likt av denne personen, så blir man med på hans forslag til seksuell handling. 

Det virker som du blir utnyttet.

Han tar ikke hensyn til deg.

Hadde han brydd seg om deg så hadde han ventet med å ha samleie. Han hadde ikke tatt på deg mer en det du ønsket. Han hadde ikke tatt på andre jenter og han hadde ikke drukket seg full.

Det han gjør er ulovlig. Han utnytter deg seksuelt.

Hvis du ikke klarer å avslutte dette forholdet så trenger du hjelp av en voksen til dette. Dette kan være helsesøster på skolen, en lærer eller dine foreldre.

Husk at du er bare 13 år. Du har ingen skyld i denne situasjonen. Du trenger at voksne beskytter deg mot denne gutten.

Du har mulighet for å anmelde denne gutten til politiet. Da er du med på å stoppe han i å gjøre seksuelle overgrep mot flere.

Legger ved noen artikler som kan være til hjelp.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, -og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse