Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når kjæresten min vil ha sex hele tiden?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 18 år. Og kjæresten min er kåt hele tiden,han vill ha sex hele tiden når han er det! Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Alle mennesker har ulikt seksuelt behov, og behovet vil også variere i perioder og livsfaser. Det å treffe en som matcher helt på dette området er ikke alle forunt. Det er også svært sjelden at begge i et parforhold følger hverandres behov til en hver tid. De fleste klarer å akseptere perioder med mindre sex enn en egentlig ønsker, men om periodene blir for lange og/ eller behovet er for ulikt kan det bli slik du føler det nå - et problem i forholdet.

Hvis kjæresten din har lyst på sex oftere enn deg i en periode, kan han velge å ha sex alene innimellom. Det er ikke det samme som å ha samleie med en annen person, men alle er selv ansvarlig for sin egen seksualitet inkludert å dekke sitt seksuelle behov, og ingen kan kreve at andre skal "fikse" det for en.

Det er viktig å ta vare på intimiteten, kose seg med den og kanskje la den få dekke litt av avstanden mellom dere når det gjelder behov for samleier akkurat nå. Mange overser og undervurdere hvor viktig nærhet og intimitet er for parforholdet, og oppdager at de kan klare lange perioder uten samleie om de klarer å bevare og sette pris på nærhet, flørt og intimitet i forhold til partner.

Kanskje skal dere tillate deg å ikke ha lyst en periode i isteden for å stresse og legge press på deg til å få lyst. Å få frihet til å være som du er nå, vil kanskje føre til at lysten kommer tilbake? Noen ganger er det slik at et forventningspress om sex (fra en selv eller den andre) får oss til å trekke oss vekk fra sex. Det kan bli til en ond sirkel som virker ødeleggende i parforholdet. Løsningen kunne være å fokusere mindre på hvor ofte dere har sex, og mer på å være nært sammen. Verd å forsøke?

Det er i alle fall viktig at du har lyst og at du også er kåt før dere har sex sammen. Ikke ha sex/samleie med han bare fordi han har lyst. Det vil på sikt kunne skape større problemer for deg. 

Det er viktig at dere snakker sammen om dette, slik at han forstår hvordan du har det og kan bidra til at presset på deg til å tilfredsstille han, blir mindre. Om dere synes det er vanskelig å snakke sammen om dette, kan det være en ide å snakke sammen med for eksempel helsesøster eller en annen dere har tillit til. 

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex