Hopp til hovedinnholdet

Hva vil det si å ha en pause i forholdet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 13 år og har et spørsmål. I går bestemte jeg og typen oss for og ha en pause i forholdet. Men hva vil deg si? Jeg har spurt han om hvordan pause han mener. Om vi er fortsatt sammen bare har litt tid for oss selv, eller om det er rett og slett over. Men han svarer ikke! Han åpner og ser, men svarer ikke... vi snakket sammen på telefonen da vi bestemte oss for pausen, men vi snakket ikke lenge. Vi har en pause fordi jeg klarte å ødelegge forholdet... jeg spurte han om han bare var sammen med meg for og pule meg, for det var det jeg trudde. Men det var visst ikke det. Og nå snakker han ikke med meg, sier ikke hei engang på skolen. Hater han meg? Også er det ei jente på trinnet som er BFF m han (ifølge henne) og de flørter litt (han flørter med henne) og kommer de til og bli sammen da? Og hvis vi har en pause, kan han gjøre sånnt da? Jeg liker han enda og jeg blir knust når jeg ser han med henne. Jeg er ikke sikker på om han vil bli sammen med meg igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Beklager for sent svar.

Det å ha en pause i et forhold betyr at man tar en periode hvor man er litt ifra hverandre og ikke akkurat er kjærester. Under pausen legger man merke til hva man vil videre, om man fortsatt vil være sammen eller ikke. Det er ofte lettere å vite hva man vil når man får litt tid for seg selv.

Før en pause kan det være lurt å lage noen regler om hva dere kan og ikke kan gjøre. Jeg forstår at det er vanskelig å avtale noe når denne gutten ikke vil svare deg. Ikke mas på han, men vent noen dager og deretter prøv å avtale å snakke sammen. Send han en melding eller snakk med han neste gang dere møtes, og si at du ønsker å avtale hva denne pausen går ut på slik at dere blir enige.

Når dere skal snakke sammen, er det lurt å gjøre det på tomannshånd. Avtal ting som hva pausen betyr, og om dere får være med andre i mellomtiden. Hvis dere blir enige om slike saker, blir det lettere for begge to å vite hva dere kan gjøre framover. Du kan også unnskylde deg for det du sa, og prøve å forklare hva som fikk deg til å si det.

Jeg tror nok ikke at han hater deg, men han er nok bare såret. Selv om man er såret, så er det ikke så lurt av han å ignorere deg, det er mye bedre å snakke sammen. Men hvis du gir han litt tid, og deretter avtaler hva pausen går ut på, blir det lettere for dere begge å vite hva dere vil videre.

Jeg anbefaler deg å lese artiklene jeg legger ved nedenfor. Håper dette var til hjelp og lykke til videre!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold