Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min truer med å slå opp om jeg ikke dropper vennene mine, hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

jeg og kjæresten har vært sammen i 8 mnd. Vi har hatt det veldig bra men ting har begynt å skjære seg. jeg har to venninner jeg står veldig nærme. De er alltid støttende og gode venner. Men samtidig har de gjort ting som har gjort at de ikke har noe bra forhold til kjæresten min og omvent. Kjæresten min har sagt at han vil jeg skal droppe dem helt og dette syns jeg er veldig vanskelig. Han truet med å slå opp med meg en gang og jeg sa ja til å kutte dem ut. Dette er det dummeste jeg har gjort. Jeg hsr etterpå snakket med dem og vært med dem. Og dette har ført til at han truer meg enda mer. Han forstår ikke at jeg trenger venner. Han mener jeg barw skal skaffe nye, og mener de gamle ikke er bra for meg. Samtidig skriver han flørtete til andre jenter og mener at der er det samme som at jeg har skrevet til mine gamle venner når jeg sa jeg ikke skulle. dette går veldig psykisk innpå meg og jeg blir pushet fra begge sider. Jeg er utrolig redd for å miste begge parter. Hva skal jeg gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dette høres ut som en utrolig vanskelig situasjon. Det er tøft å måtte velge mellom kjæresten og vennene dine - spesielt under stort press. Det er likevel viktig at du ikke lar deg presse av noen. Dette burde jo i utgangspunktet ikke være et valg. Det er fullt mulig å beholde vennene sine samtidig som man er i et forhold. Jeg synes det virker urimelig av kjæresten din å kreve at du skal droppe vennene dine. Han har ingen grunn til å si dette og det er dårlig gjort å stille deg et slikt ultimatum. 

Her må du fokusere på det som er viktigst for deg. Ikke la deg presse til å ta en avgjørelse. Om du ønsker å beholde de gamle vennene dine, må du gjøre dette klart for kjæresten. Han må rett og slett bare finne seg i at du ønsker å bevare vennskapet med de gamle vennene dine. Han har ingen rett til å "true" deg til å droppe disse vennene. Vær klar på hva du ønsker og ikke la noen andres meninger påvirke deg.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Har kjæresten din en venn du ikke stoler på?

Ungt par (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at kjæresten din har en venn av det motsatte kjønn du ikke stoler helt på? At du er usikker på om denne vennen for eksempel har lyst å være mer enn venner? Les våre tips til å takle dette.

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap