Hopp til hovedinnholdet

Har gnidd tissen mot senga fram og tilbake. Burde jeg runke på vanlig måte?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, dette er ganske flaut og setter pris på at det ikke blir lagt ut på siden, selvom det er anonymt. Siden jeg begynte å runke (7 klasse engang) har jeg alltid gjort det på min egen måte. Isteden for å runke tissen med hånda mi har jeg rett og slett bare gnidd tissen mot senga fram og tilbake (sånn som i misjonær stilling). Jeg syntes alltid dette var mye lettere, mindre stress, bedre og så kom jeg fortere. Jeg tenkte aldri at dette var et problem og har dermed gjort dette helt til nå. Jeg har runket på vanlig måte innimellom for å teste men syntes ikke det var så behagelig. Problemet er at jeg i det siste har insett at det er en ganske stor uvane, siden det blir veldig vanskelig å komme gjennom vanlig runking. Jeg har nylig fått meg kjæreste og er redd dette ødelgger med min seksuelle aktivitet nå og i fremtiden. Burde jeg begynne med vanlig runking og droppe gamle metoden helt? Eller er det uviktig? Tusen takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er en del gutter som benytter den metoden du beskriver når de onanerer. Teknisk sett er det nesten en øvelse i å ha samleie fordi det ligner på misjonærstillingen. 
Samleie vil med stor sannsynlighet gå helt fint. Samleie er uansett annerledes enn runking. Mange som runker på den tradisjonelle måten har et hardt grep og en rask takt. Samleie er annerledes fordi skjeden er myk og takten er saktere. 
Når kjæresten skal onanere deg kan det være at det at du er så tent, vil gjøre at du nyter det. Det er annerledes når en annen enn en selv onanerer. Du kan også øve deg på vanlig onanering innimellom for å lære kroppen at det også er en metode til nytelse. 
Snakk med kjæresten når dere kommer så langt. Forklar hvordan hun kan holde på penisen din, hvor hun skal holde, hvor hardt/løst og hvilken takt hun kan onanere deg i. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex