Hopp til hovedinnholdet

Har en kjæreste som er veldig sjalu

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg visste ikke helt hvilket tema jeg skulle ta, da ble det bare det. Men, jeg har en kjæreste og han blir veldig fort sjalu. F.ks bare hvis jeg snakker med en annen gutt blir han sjalu. Han sier at jeg kan bli forelsket i den personen. Men hva kommer sjalusi egentlig av? Er det fordi han ikke stoler på meg? Og noe annet, han sier han bryr seg veldig om meg, at han ikke har noen andre enn meg, at han elsker meg osv osv. Men i noen tidspunkter virker det ikke sånn. Hvertfall ikke det at han bryr seg om meg. For f.ks om jeg sier at jeg skal gå å hoppe inni en brann. Sier han først ikke gjør det men så etterhvert sier han at det er mitt eget liv og jeg kan gjøre hva enn jeg vil. Som om hvis jeg dør så bryr han seg ikke fordi det er mitt liv. Hvorfor sier han dette? Er det fordi han ikke bryr seg om meg? Han sier også at han er redd han skal si noe feil så jeg ikke vil være sammen med han mer. Men om han er redd hvorfor sier han sånt til meg når han vet jeg blir såret av det?

Besvart 10.08.2018 10:52
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss.

Sjalusi handler om frykten for at parforholdet står i fare. Det kjæresten din ønsker er å verne om forholdet og forholdet mellom dere  slik at ikke noen andre lokker deg til seg. Du kan si at sjalusi er et vern mot utroskap.

Men han kan jo ikke bestemme at du ikke skal få snakke med andre gutter,- det er det jo du selv om bestemmer. Han er sikkert veldig redd for å miste deg til andre. 

Jeg skjønner at det kan være utrolig frustrerende å ha en sjalu kjæreste. Det virker likevel som om han har utrolig sterke følelser for deg, så jeg tror ikke du behøver å være bekymret for at han ikke skal bry seg om deg. Når han sier at det er ditt liv, betyr ikke det at han ikke bryr seg. Det kan virke som om han sier dette for å fremme en reaksjon eller fordi han ønsker at det skal bli en diskusjon ut av det. Det kan også være at han prøver å virke mer uinteressert enn det han egentlig er. 

Uansett tror jeg det kan være lurt om dere får snakket ut om situasjonen. Det virker som om dere begge behøver klarhet i hva den andre føler og hva dere ønsker å gjøre videre. Forklar han hva du føler og vær tydelig på at oppførselen hans sårer deg. Om han er så redd for å miste deg som han sier at han er, vil han respektere det du forteller og forsøke å gjøre en endring.

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:)

 

Lykke til:)

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sykt sjalu

Ei jente og en gutt sitter ved et bord, og jenta ser ned i bordet og holder den ene hånden til pannen sin, mens gutten sitter og peker og prater med jenta.(www.colourbox.com)

Stoler ikke kjæresten din på deg? Beskyldninger om utroskap? Får du ikke ha venner av det motsatte kjønn? Her får du råd til hva du bør gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sjalusi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sjalusi