Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta læretiden i Forsvaret og søke på Politihøgskolen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går nå Service&samferdsel vg1. Neste skoleår skal jeg ta salg, service&sikkerhet og læretiden min etter vg2 ønsker jeg å ta i forsvaret som militærpoliti. Jeg har noen spørsmål angående dette: 1. Har vært en del innom forsvarets hjemmeside, og som jeg har forstått så går det an å ha lærlings tiden i forsvaret kombinert med førstegangstjeneste samtidig som det kombinerer tjenesten min innen det aktuelle fagområdet (MP lærling) . Jeg hørte også at man får muligheten til å få generell studiekompetanse, men hvordan kombineres det med læretiden og førstegangstjenesten? Vanlig påbygg har jo veldig mye skole i uka. Hørt opptil 10 timer norsk i uka + andre fag. Lurer på hvordan dette foregår i forsvaret? Jeg tenker å søke på PHS senere og må ha generell studiekompetanse.Må være helt sikker på at det går an. 2. I og med jeg tar to år læretid i forsvaret som militærpoliti, vil dette ha fordeler når jeg søker på politihøgskolen? Eller vill det så og si ha null betydning. Mvh

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Under får du svar både fra Veiledningssenteret i Follo og fra Forsvaret.
 
Hilsen redaksjonen, ung.no
 
HeI!
 
Ved opptaket til Politihøgskolen vektlegges mer enn formell kompetanse, blant annet nødvendig modenhet og personlig skikkethet. Den bakgrunnen du beskriver vil nok bli sett på som en fordel, men det avhenger av hvordan du da reflekterer over de erfaringer du har gjort.

Du kan lese mer om å være politibetjent og om opptakskravene ved å følge linkene nedenfor:
utdanning.no/yrker/beskrivelse/politibetjent
www.phs.no/studietilbud/bachelor/opptakskrav/

Lykke til!

Med vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

 

Hei! 


1: Hvordan avdelingene legger opp til at lærlingene kan ta generell studiekompetanse kan variere fra avdeling til avdeling. Noen avdelinger kan tilrettelegge studier gjennom læretiden, men stort sett så foregår undervisning, samlinger og studier på din egen fritid og på kveldstid. Du melder deg selv opp til fag og eksamen som privatist. Dette får du veiledning om på det såkalte Fokus-kontoret i leiren din. Så lenge du selv har kapasitet, og tjenesten tillater det, så skal det være gode muligheter for å kunne ta generell studiekompetanse. 


2: Det gir ingen formelle fordeler i søknadsprosessen, men det kan så klart gi personlige positive erfaringer i og med at du lærer en del fag og emner som er beslektet med det du skal igjennom på PHS. 

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret