Hopp til hovedinnholdet

Hva sier jeg når de spør om han kappkjører

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg og en venninne sitter på med en som har fått lappen i år. Venninnen min har kjent han lenge, mens jeg holder på å bli kjent med han. I det siste har jeg og venninnen min sittet på med ham i bil, noe som er veldig artig. Problemet er at foreldrene mine spør om han kappkjører og holder seg til trafikkreglene. Han holder seg til trafikkreglene, men noen ganger kappkjører han, og foreldrene mine har sagt at jeg skal si ifra til dem om han gjør det. Men da vil jeg aldri få sitte på med han igjen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, for det er så artig og "leve livet" litt. Jeg lurer også på hvorfor foreldrene mine vil at jeg skal si ifra om han kappkjører.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine er nok bekymret for at noe skal skje om han kappkjører. Det kan jo faktisk oppstå noen farlige situasjoner da, så jeg kan forstå deres bekymring. Jeg forstår også at du syns det er spennende og gøy å kjøre med ham. Hvis du er gammel nok til å være med å sitte på, er du også gammel nok til å ta ditt ansvar om å si ifra hvis han gjør noe ulovlig.  Å kjøre for fort eller i ruset tilstand er ulovlig. Jeg vil oppfordre deg til å si til ham at du syns det er fint å sitte på, men at du ikke får lov om han kappkjører. skyld gjerne på foreldrene dine. Dette kan gjøre at han kjører penere når du er med og da kan du jo også, helt ærlig si til foreldrene dine at du har sagt ifra at han ikke skal råkjøre når du sitter på. Hvis han ikke er moden nok til å høre når du sier ifra, er han ikke moden nok til å ha deg som passasjer. 

Nyt livet, og ha det gøy, men ikke bli med på det som er ulovlig og som setter ditt og andres liv i fare. -og husk ALLTID å bruke bilbelte!!!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid