Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg importere en machete fra utlandet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en speider som vil kjøpe ny machete, men utvalget i norske butikker er dårlig, så jeg har lett på utenlandske sider og omsider funnet en 11 tommer som jeg liker. Vil jeg få problemer med å få denne gjennom tollen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror ikke du vil få problemer med tollen hvis du kjøper en 11" machete med ditt formål.

I våpenforskriften § 9 første ledd står det:
" Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter."

Macheter er ikke konkret nevnt i denne forskriften. Så selv om den kan betraktes som en "farlig gjenstand" vil jeg anta at det er ok i forhold til hva den skal brukes til. For sikkerhets skyld tenker jeg at det er lurt om du allikevel kontakter politiet der du bor og undersøker med dem før du bestiller denne macheten, i tilfelle det skulle være slik at politiet har en praksis på at det ikke er tillatt med denne typen machete i Norge.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid