Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man våpentillatelse i Norge?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei igjen. Jeg spurte dere om man får våpen serfifikat etter førstegnagstjeneste og dere svarte nei. så jeg lurer på, er det mulig å få våpensertifikat i norge? Hvis man ikke skal bruke det på jobb. Og når det er snakk om våpen, så har jeg et spørmsål til. Er bueskyting lovlig uten å ha våpensertifikat? Kan jeg bare kjøpe pil og bue og skyte den i hagen min? Mvh Meg igjen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å kunne anskaffe seg et våpen i Norge må en søke til politiet om tillatelse. 

For å få tillatelse må en etter våpenloven for det første være over 18 år. Det er noen våpen som er unntak fra dette, som for eksempel Softgun, som også kan skaffes av 16 åringer. I tillegg må du etter våpenloven være edruelig, pålitelig og anses skikket. Du må også ha en rimelig grunn for å ha skytevåpen. Når man søker om tillatelse må en derfor dokumentere at en har behov for skytevåpenet. 

Du kan lese mer om å skaffe seg skytevåpen her, og hvordan du gjør det her.

Så vidt jeg vet trenger du ikke våpentillatelse for å ha pil og bue så lenge den ikke er mekanisk som armbrøst. I så fall må du søke politiet om tillatelse. Det kan være lurt å starte med pil og bue i en skytterklubb eller lignende, slik at du lærer deg å bruke utstyret riktig og på en sikker måte.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid