Hopp til hovedinnholdet

Ble skremt da jeg var 12 år, det har påvirket meg. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei eg er ei jente på 15 år. For en uke tids siden hadde vi bruk hue på skolen. Det fikk meg til å tenke på en gang jeg ble ringt opp rundt 22 på kvelden da jeg var rundt 12 år. Det var en mann/gutt, han hørtes ut som en 15-20 år gammel og påsto å kjenne meg fra barnehagen, men jeg viste ikke hvem han var. Han påsto at vi hadde vært kjærester og at han ville møte meg en dag. Etter en god stund med snakking la jeg på fordi han begynte å skremme meg. Han ringte mange mange mange ganger den kvelden og dagene etterpå, det varte vell i en uke. Jeg sa ingenting til foreldrene mine og har ikke gjort det enda tenkte ikke det var viktig. Jeg kan ikke svare telefonen vis jeg ikke vet hvem det er og kan ikke åpne døra vis jeg ikke ser hvem det er først. Skjønner ikke hva som skremmer meg mer, hvorfor har jeg så store problemer med dette? og måtte kaste opp dagen etter og blir kvalm når jeg tenker på det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller om skremte deg nok den gangen. Opplevelsen ligger lagret, og kom sterkt opp nå når dere hadde tema "bruk hue". Det er bra at du skriver om det nå. Når slike gamle opplevelser ligger lagret som en hemmelig "klump", kan det fortsette å være ubehagelig. Hvis det kommer frem, vil det ofte bli mer håndterbart. Mitt råd til deg, er at du, i tillegg til at du  har skrevet, tar en prat med noen om den opplevelsen du hadde, og får ryddet bort den engstelsen det gav deg. 

Det er underlig, men faktisk sånn at kroppen din kan huske. Det ar du blir kvalm nå, er en fysisk reaksjon redselen gav deg den gangen, og som nå kommer automatisk når du blir minnet på sen gangen. 

Det skal ikke så mye til å få jobbet med å bli trygg igjen. Helsesøster eller en psykolog, kan nok hjelpe deg. Se også råd under. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid