Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så mye å gjøre at jeg ikke vet hvordan jeg skal få tid til alt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har alltid mye å gjøre, men når jeg først får tid til overs, bruker jeg den opp til å slappe av fordi jeg er sliten etter alt jeg er nødt til å gjøre. jeg måtte slutte på aktiviteten min fordi jeg hadde mye lekser og annet arbeid som kom øverst på listen... jeg aner ikke hva jeg skal gjøre for å få tid til andre ting også.. det er veldig synlig at jeg stresser, jeg biter negler og gnisser tennner om natten. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det høres veldig slitsomt ut å ha det så travelt, og man skal ikke være så stresset som du beskriver når man er på din alder. Lekser tar jo mye tid, men du skriver ikke noe om hva det andre som tar tid er for noe. Jeg tenker at det er viktig at dette ikke tar så mye tid at du ikke får deltatt på fritidsaktiviteten din og vært med vennene dine. Og vhordan takler de hverdagen? Er de like travle som deg, eller har de mer tid? Og hvordan får de til dette?

Som regel handler det å ha tid til ting om hvordan man prioriterer. Og så kan det være sånn at man føler at det er noe man MÅ delta på selv om man ikke har tid, og man vil gjerne rekke alt, og så kan det fort bli litt mye.

Jeg tror det som kan være lurt for deg er å sette opp en plan for hver uke over hva du skal gjøre og hvor mye tid du skal bruke på det. Sett av tid til venner og avslapning, og evt. fritidsaktiviteter hvis du vil begynne med det igjen. Prøv å følge denne planen og se hvordan det fungerer. Hvis du merker at det fortsatt blir for mye, må du rett og slett kutte ut noe og heller prioritere skole, venner og det du synes er viktigst. 

Kjenn etter hva du orker, og lær deg til å si "nei" når du ikke har tid, lyst eller ork. Les artikkelen under for flere tips.

Lykke til

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid