Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli danser?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har UTROLIG lyst til å bli danser når jeg blir eldre. Jeg har trent siden jeg var omtrent 6 år, og trener når 4 ganger i uka- men jeg føler at jeg må få gjort noe mer med det. Hva burde jeg gjøre for å bli enda bedre? Hvor kan jeg kansje ettervært finne meg en agent? Jeg har hørt at det er smart å ha, men hvordan får jeg kontakt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål!

Det er vanskelig å gi noe godt svar på akkurat hva du bør gjøre for å blir en enda bedre danser. Du sier du trener fire ganger i uka, og at du har trent siden du var 6 år gammel. Dette høres ut som en veldig god start!

Jeg tenker at det viktigste du kan gjøre når du er 13 år, er å fortsette å danse, trene og ha det gøy. Kanskje går du allerede på danseskole eller dansekurs? Hvis ikke kan jo du jo sjekke ut mulighetene for å starte på noe slikt? Danser du én type dans eller flere? Allsidighet er ofte en fordel, så det å prøve seg innenfor ulike typer danser kan kanskje være smart?

Jeg vet ikke hvordan tilbudet er der du bor, men snakk med foreldrene dine, lærere, familie eller venner om hva slags muligheter som finnes og hva som eventuelt passer for deg. Etter hvert når du skal velge hvilken linje du vil gå på videregående er jo kanskje en dansjelinje et godt alternativ?

Jeg vet ikke hvor vanlig det er med agenter her i Norge, men jeg vil tro at det uansett ikke er aktuelt før du blir eldre. Snakk med foreldrene dine, eller eventuelt noen andre voksne du føler du kan prate med, om dette. Det er tøft og krevende å leve av å danse, men noen klarer det.

Lykke til! :)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid